Hirdetés

Hamarosan itt a világ vége!

|

A Johnny Depp által alakított Jack Sparrow kapitány május 25-én tér vissza a filmvászonra, és a Disney természetesen nem hagyja ki a kínálkozó lehetőséget, hogy a "világ végén" zajló kalandokat majdnem a világ összes létező géptípusára megjelentesse…

Hirdetés

A Karib tenger kalózai hatalmas sikere a legjobban talán magát a Disney-t döbbentette le igazán, és a cégnél annyira nem tudtak magukhoz térni a meglepetésükből, hogy eddig csak két rendkívül vacak játékadaptáció született belőle - az egyiket saját játékfejlesztő cégük, a másikat a Bethesda Software fejlesztette. (Ha nem számítjuk persze a legelső Pirates of the Caribbeant, amelynek az égvilágon semmi köze sem volt a filmhez, csak az utolsó pillanatban nevezték át a Sea Dogs 2 orosz játékot erre a címre.)
A második film kapcsán megjelent játékok közül az egyik csak handheld masinákra jelent meg (PSP, Nintendo DS, GBA) és igencsak fanyalgó kritikákat kapott, viszont ez legalább tényleg a Halott ember kincsét dolgozta fel. A Legend of Jack Sparrow még vacakabbra sikeredett, és ez ráadásul csak az első film részleteit építhette bele a játékba licenc problémák miatt. (Igaz, erről nem a Disney „tehetett”, ugyanis a Bethesda volt az elkövető…)
Itt van tehát a Disney előtt a lehetőség, hogy most megmutassa: a harmadik film adaptációjába aztán tényleg apait-anyait beleadnak és kiköszörülik a csorbát…



Egyet fizet, kettőt kap!
Valahogy a Disney is úgy érezhette, hogy a Dead Man’s Chest elpuskázott lehetőség volt, ezért a World’s End egyszerre dolgozza majd fel a második és a harmadik film sztoriját is – hasonlóan a Lord of the Rings: Two Towers-hez, amely egyszerre volt az első két LOTR mozi adaptációja. A játékban a három főszereplő közül választhatsz majd: Jack Sparrow, Will Turner, vagy Elizabeth Swann kalózcsízmájába bújhatsz bele. Természetesen a figurákat teljes egészében a filmsztárok alapján mintázták, és a képekre pislantva láthatjátok, hogy a készítők ezen a téren profi munkát végeztek.
A sztori követi is a filmben látható eseményeket, de ugyanakkor ki is bővíti a történetet egyéb eseményszálakkal (pályákkal).



En garde monsieur Sparrow!
A játékban lesznek enyhe kalandelemek is: bizonyos helyszíneken (például a Pirates! fanok, vagy a film rajongói által jól ismert Port Royale-ban) beszélgetnünk kell a helyiekkel és különféle feladatokat végrehajtanunk. Gondolom, a Monkey Island kalandjátékok szerelmeseinek fantáziája most beindult (mekkora lenne, ha egy ilyen point’n’click adventure készülne a Pirates of the Caribbean-ból is…): ne számítsátok semmi ilyesmire, azért a World’s End alapvetően vérbeli kosztümös-kardozós akcióstuff lesz. Így tehát a játék legnagyobb részében vívni fogunk, a legtöbbször a három főhős közül kiválasztott karakter egyikével, de az is előfordul, hogy mindhárom híróval nyomulhatunk: ilyenkor játék közben váltogathatunk közülük, a másik kettőt pedig a gép irányítja.

Akármilyen géped van, nem menekülsz Jacktől!
A Disney ugye az előző résznél elkövette azt a hibát, hogy csak handheldekre készítette el az adaptációt, most azonban „észbe kaptak” és az At World’s Endet minden létező current gen géptípusra megjelenítik. A törzsgyökeres PC-seknek sem kell most sírniuk, hogy „má’ megint konzolteszt, Bad Sector???!!11EGYEGY”, mert arra is elkészül a játék, muhaha, de emellett lesz Xbox 360, PS3, PS2, PSP, DS és Wii verzió is. Sajnos a régi Xbox, GameCube és Gameboy Advance verziók azért kimaradnak, legfőképpen amiatt, mert a Microsoft, illetve a Nindtendo (érthető okokból…) már nem támogatja ezeket a régebbi masinákat. (PS2-es viszont lesz, ott a piros pont, Sony…)



Az egyik csinosabb, a másiknál jobb a „wiivás”…
A verziók között természetesen lesznek különbségek. Gondolom, nem nagy meglepetés, hogy a modernebb konzolok (Xbox 360, PS3) grafikája lesz a legütősebb. A PC-s verzió nagyjából az Xbox 360 minőséget produkálja majd, a Wii grafikája viszont egy az egyben a PS2 vizuális lehetőségeit kínálja.
A játékmenet tekintetében viszont a Wii lesz kicsit összetettebb, legalábbis, ami az akciórészt érinti: itt nagyon sokat dolgoztak azon a készítők, hogy a vívást (vagy inkább: „wiivást”… bocsi :P) minél profibban dolgozzák ki a wiimote és a nunchuk segítségével. A vízszintes és függőleges vágásokat szimulálja majd a program, illetve egy végső döfést is bevihetünk majd a Wii speciális irányítói segítségével. Lesz a játékban egy „olé” mozdulat is (ez valószínűleg mindegyik verzióban szerepel), amelyben magunk felé csalhatjuk az ellenséget, majd az utolsó pillanatban félreugorhatunk, mint a bikaviadaloknál.
A Nintendo DS verzió érdekessége, hogy némileg kevésbé lesz harcorientált és több lesz benne a felfedezés, a platform-szerű játékmenet és a puzzle-feladatok megoldása. Egy kicsit úgy tűnik számomra, hogy ez a verzió kicsit olyan Last Ninja szerű lesz, ami szerintem hatalmas ötlet lenne…



Az első ütős filmadaptáció?
Tudom, tudom, ez is egy filmadaptáció: azokról a legtöbbször csak a „nádzson tré” idézet szokott eszünkbe jutni, de nézzétek meg a trailert, nekem egész ütősnek tűnik. Nem szoktam ilyet tenni, de most tényleg reménykedem, hogy ez az adaptáció jól fog sikerülni…
A film teaserjét megtaláljátok a hírek között, viszont a játék trailerje újdonság és mellékeltem egy vicces bemutatót is, amelyben a Disney park alaposan felújított attrakcióját láthatjátok Johnny Deppel, aki kommentálta a látványosságokat és saját karakterével is találkozott. Egy szó, mint száz: Jack’s back, a filmvásznon és a kis képernyőn egyaránt: reméljük, nem kell majd csalódnunk egyik változatban sem…

Kapcsolódó videók:

A játék trailerje:


FUN! Az Disney eredeti vidámparkos attrakciója Johnny Deppel! :D
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)