Hirdetés

Hamarosan lelövik a The Day Before szervereit

|

A Fntastic már lehúzta a rolót, most a botrányjátéka következik, amit megvenni már nem is lehet.

Hirdetés

Ha a The Day Before-ból nem lesz durva pereskedés, akkor semmiből sem. Erősen arra mutat ugyanis minden jel, hogy a Fntastic átverte a fogyasztókat azzal az ígérettel, hogy egy nyílt világú túlélőjátékot szállít, aztán egy hosszú, fordulatos és roppant kellemetlen időszakkal később már az Early Access-címként megjelent végeredmény szinte köszönőviszonyban sem volt a korábban mutatottakhoz képest. Okkal igyekezett a csapat eltüntetni minden korai trailert a YouTube-ról.

A dühös felhasználók nem győzték lepontozással és panaszokkal elárasztani a Steamet, aztán felgyorsultak az események: először a Fntastic csődöt jelentett, mondván komoly adósságokba verték magukat, majd a The Day Before megvásárolhatatlanná vált. A DayZ és a Rust fejlesztői erre trollkodással reagáltak, a nyerészkedők meg mások kihasználásával. Most viszont nagy bizniszt már ne tervezzen senki a játék kereskedésére, mivel vége lesz a bulinak teljesen.

Hirdetés

Egyetlen dolog volt még hátra, hogy beleverjék a The Day Before koporsójába az utolsó szöget is, ezt pedig most be is jelentette a fejlesztőcsapat: a Fntastic Twitteren/X-en tudatta egy közleményben, hogy 2024. január 22-én leállnak a játék szerverei. Emlékeztetőül: a játék december 7-én rajtolt el korai hozzáféréssel, szóval a szerverek összesen 48 napig lesznek aktívak. Ez negatív rekordgyanús. 

A bejegyzésből kiderül, hogy a The Day Before-t kiadó Mytona a Steammel együttműködve igyekszik megkönnyíteni a játékosok pénzének visszaadását, az áruház pedig mostantól proaktívan visszatéríti a játék árát azon érintetteknek, akik még nem igényelték. A következő sorokkal zárul a nyilatkozat: 

"Hálásak vagyunk a közösségnek a projekt teljes időtartama alatt nyújtott támogatásáért. Sajnos fejlesztőcsapat nélkül nem volt más választásunk, mint a projekt hivatalos lezárása. Őszintén köszönjük minden támogatónknak ezt az utat, és mindenkinek boldog ünnepeket kívánunk."

Jöhetnek a kommentek, ki fog január 22-ig visszamenni katasztrófaturistáskodni kicsit?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)