Hirdetés

Hasznos új fejlesztés érkezett a Steamre

|

A Valve a fogyasztók védelmében született EU-s irányelvnek tesz eleget ennek a funkciónak a bevezetésével.

Hirdetés

Ha máskor nem is, de a most már lassan szinte az év bármely tetszőleges napján megtartott Black Friday akciók alkalmával biztosan belefutottatok abba az anomáliába, hogy a promóciós időszak előtt nem sokkal hirtelen megemelkedett egyes termékek ára, majd amikor elindult a banzáj, a megnövelt összegből vontak le a kereskedők x százalékot. Jobb esetben az akciós ár megfelelt az emelés előttinek, de olyan is előfordult már, hogy még drágább is lett, mint volt.

Ennek a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak kívánt véget vetni ez Európai Bizottság az ún. Omnibus irányelv bevezetésével, melynek célja a fogyasztók védelme a digitális környezetben, hogy vásárlás előtt minden szükséges adat a rendelkezésükre álljon, magyarán megfelelő tájékoztatást kapjanak az árakról.

Hirdetés

Ezt az árfeltüntetési szabályt vette át most a Steam is, azaz miként a SteamDB alábbi fotóján látható, az akciós és a normál ár mellett már az elmúlt harminc napban érvényes legalacsonyabb összeget is fel kell tüntetniük a kiadóknak/fejlesztőknek. Ez elvben gátat szab az árakkal való trükközésnek.

Egyelőre azonban még nem mindegyik EU-s tagországban élesedett az új rendszer, így hazánkban is minden a régi. Arról nincs információnk, hogy a Magyarországról vásárló játékosok mikortól élvezhetik az előnyeit.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)