Hirdetés

HD VMD: a Blu-ray és HD DVD felett nevető harmadik?

|

Miközben mindenki a Blu-ray győzelméről beszél, az NME továbbra is fejleszti, sőt gyártani is kezdi a HD VMD-t.

Hirdetés

A nagy felbontású mozifilmek terjesztésére tervezett média az NME szabadalmaztatott Versatile Multilayer Disc (VMD) formátumára épít, melynek legnagyobb előnyeként a fejlesztő azt jelöli meg, hogy a jelenlegi vörös lézeres (DVD) gyártósorokat zökkenőmentesen át lehet állítani VMD előállításra. Ily módon a jelenlegi nagy felbontású mozik terjesztésre alkalmas médiák közül ezt lehet a legolcsóbban előállítani, illetve ere lehet leghamarabb áttérni. A vásárló számára is gazdaságosnak ígérkezik, ha a HD VMD-t választja, ugyanis már 199 amerikai dollárért vehetünk HD VMD lejátszót, amely a hagyományos DVD felvételek minőségi nagyképernyőre méretezés extrájával igyekszik a mozirajongók kedvében járni, míg nem lesz kellő számú HD VMD film elérhető. A kérdés csak az, hogy a vörös lézeres technológia képes-e valóban elegendő tárolókapacitást biztosítani a gigabájtokat csak úgy zabáló nagy felbontású moziknak?

 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)