Hirdetés

Hellgate: London - Leállnak az amerikai szerverek

|

Ami egykoron a Diablo trónfosztására irányuló reményteli kísérletnek indult, ma a legnagyobb csalódások egyikének számít.

Hirdetés

A Diablo-ért felelős Blizzard North egykori veteránjai Bill Roper vezetésével végrehajtották a Nagy Szökést, és Steve McQueennel ellentétben, nekik sikerült is. Flagship Studios néven tömörültek új formációba, s a roppant ambiciózus Hellgate: London terveivel egyből elbűvölték a PC-s fronton is nyitni kívánó Namco Bandai illetékeseit. Diablo-szerű játékmenet, FPS és TPS-nézet, DX10-es (ám ennek ellenére nem túl szép) grafika, és démonok által földig rombolt posztapokaliptikus London mint helyszín. Ha ehhez hozzávesszük a srácok mögött álló Diablo játékok fejlesztése során szerzett tapasztalatmennyiséget, érthető, hogy mindenki világbajnok alkotásra számított. Mégse jött össze.

hellgate.jpg


A stúdió azóta annak rendje, s módja szerint elhalálozott, pedig a kritikusok a nyocvansok százalékos tartományba sorolták a játékot, ráadásul több forrás szerint is millió felett fogyott belőle.
Több kísérlet történt a fizetős (hibás döntés) online multiplayer szerverek megmentésére, ám végül úgy döntött a Namco Bandai, hogy Észak-Amerikában egyszer, s mindenkorra leállítják a szervereket. Erre a 2009. január 31-ről február 1-re virradó éjszakán kerül sor. Az európai és ázsiai szerverek sorsáról még nem esett szó.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)