Hirdetés

Bezár az Everquest alkotóinak stúdiója, törlik az új projektjüket

|

Játékfejlesztőként szörnyű lehet úgy karácsonyozni, hogy odaveszett az álmod, de az Everquest alkotóinak sajnos ezzel kellett szembesülniük új játékuk, a Hero's Song kapcsán.

Hirdetés

Még januárban adtunk róla hírt, hogy az EverQuest fejlesztőinek új stúdiója, az egykori Sony Online Entertainment főnököt, John Smedley-t is magába foglaló Pixelmage Games egy keményvonalas akció-RPG-t fejleszt Hero's Song néven, közösségi finanszírozással. Egy héttel később már törölték is a Kickstarterről a projektet, mivel esély sem volt rá, hogy a határidő előtt összejöjjön a kívánt összegű támogatás, azonban a stúdió megígérte, hogy a befektetőknek köszönhetően el fog készülni a Hero's Song. Nos, sajnos nem így lett. 

Miután a Kickstarter nem jött össze számukra, a csapat az IndieGoGo-n próbálkozott, amely szintén nem hozott sikert, hiszen a kitűzött, jóval reálisabb 200 ezer dollárból mindösszesen 94 ezret gyűjtöttek össze az érdeklődők októberig. Egy hónappal később a Hero's Song a Steam Early Accessre költözött, de ott sem kapkodtak utána. Smedley, a Pixelmage Games egyik alapítója most közleményt intézett a követőikhez, amelyben szomorúan tudatta mindenkivel, hogy a gyenge eladások miatt kénytelenek lelőni a Hero's Songot és a stúdió bezárja kapuit. Ennek ellenére nem hagyják magára a támogatóikat:

"A szívem szakad meg, hogy ezt kell tennem. [...] 100%-ban kárpótolni fogunk mindenkit, aki megvette a Hero's Songot."

Aki esetleg IndieGoGo-n járult hozzá a projekt megvalósulásához, az dobjon egy levelet a fejlesztők e-mail címére (névvel és a befizetett csomag információival), míg Steamen a szokásos módon működik a pénzvisszakérés.

Sajnáljuk, hogy így alakult, mert volt benne potenciál! Nézzétek csak: 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)