Hirdetés

Hét PCI-E foglalattal jelentkezik az Asus

|

Az Asus egy olyan alaplappal rukkolt elő a kiállításra amit még legvadabb álmaiban sem láthatott senki.

Hirdetés

A mérnököknek sikerült ugyanis egyetlen, ATX méretű alaplapra 7, azaz hét PCI-E foglalatot rázsúfolni, ezek közül négy 16x-os, a maradék pedig 8X-sebességen képes fogadni a videokártyákat. A megoldás nem is volt olyan bonyolult, az új Intel X58-as chipset mellé két nVidia NF200-as lapka került, így bár kicsit zsúfolt lett az összkép mégis működőképes.

 

 

 

Az alaplap maximálisan 24 gigányi DDR3-as memória kezelésére ad lehetőséget, adattároláshoz hat SATA és két SAS kaput lehet igénybe venni, hangot 7.1 csatornán, hálózatról adatokat pedig gigabiten kapunk. A hűtés nem került felszerelésre, ez még egy érdekes apróság lehet. A célcsoport elsősorban az ipar lesz a jelek szerint, hiszen erősen párhuzamosított számolásoknál videokártyával telepakolva komoly milliós nagyságrendbe kerülő szerverparkokat is megalázhat egy desktop méretű torony. Ettől függetlenül már a fórumokon a játékosok szeme is felcsillant, komoly lehetőséget jelent egy kompromisszummentes gép építéséhez, bár aki ilyenbe fektet annak érdemes vékonyabb hűtésű megjelenítőket választani, sok hely ugyanis nem áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)