Hirdetés

Heti mozipremierek 03.04-03.11.

|

Múlt héten véletlenül elmaradt az ajánló, mindenkitől elnézést, de hát mégiscsak születésnapom volt.

Hirdetés

Na mindegy, ez magánügy. Ami azonban titeket is érint, az az, hogy a héten többek között Johnny Depp legújabb elborult filmje is bemutatkozik, melyet gondolom már sokan vártok. Akármilyen meglepő, a héten nincs magyar film, ellenben animációs filmmel találkozhatunk, méghozzá a japán fajtából.

ElsÅ‘ként nézzük akkor a régi mese új feldolgozását, a Johnny Depp fÅ‘szereplésével készült Alice Csodaországban-t. Alice a legutóbbi találkozás óta felnÅ‘tté cseperedett, s most újra visszatér Csodaországba, hogy egyrészt meglátogassa rég nem látott barátait, másrészt szembe szálljon a gonosz Vörös királynÅ‘vel. Akit esetleg annyira nem hoz lázba a történet, az próbálja ki 3D-ben, felejthetetlen élmény lesz! Nekem elég volt a trailert látni, és máris felkerült a „muszáj megnézni" listámra.

Második filmünk a divat, valamint a romantikus drámák kedvelőinek nyújthat kikapcsolódást, ez pedig a Coco Chanel és Igor Stravinsky - Egy titkos szerelem története. 1913-ban Stravinsky fellépésén ott van Coco Chanel is, aki szinte elájul a gyönyörtől, ám az előadás a többi nézőben heves indulatokat vált ki. Hét évvel később Coco már nem kis vagyonnal és hírnévvel rendelkezik, ám Stravinsky épp a háború elől menekül családjával. A hölgy felajánlja neki Garches-i birtokát, Stravinskyék pedig örömmel odaköltöznek. A felajánlás nem véletlen, a két ember azonnal egymásba szeret, és titkos viszonyt folytatnak.

Az Animék rajongói most figyeljenek, ugyanis a Ghost in the Shell és az Innocence rendezÅ‘je, Mamuro Oshii új filmmel jelentkezik, ami az Égenjárók címet kapta. A film ugyan már 2008-as, azonban hozzánk még csak most érkezett meg. Aki szereti a repülÅ‘s filmeket, az tehet egy próbát ezzel is, bár nem élÅ‘szereplÅ‘s, azért mégiscsak gyönyörködteti a szemet.

A következÅ‘ film egy angol-ír történelmi dráma, az Éhség. A történet a Maze fegyház falai között zajlik, ahol is a rabok vezére ráveszi a többieket, hogy ne viseljenek egyenruhát, majd elkezdenek lázadni a politikai foglyoknak járó bánásmódért. A dolog egyre csak durvább lesz, és a smasszerok sem érezhetik biztonságban magukat többé.

Történelmi filmekből sosem elég, vannak jobb, és kevésbé jó alkotások. Most eldönthetitek, hogy Az ifjú Viktória királynő melyik csoportba tartozik. 1837-ben dúl a harc a brit trón birtoklásáért. Vilmos király épp a halálán van, így jogilag Viktória hercegnő örökölné a trónt, azonban nem csak édesanyja, hanem tanácsadója is igyekszik az útjába állni, minek következtében Viktória nem szívleli őket túlzottan. Ekkor megismeri Albertet, unokatestvérét, akit kisgyerek kora óta a hercegnő férjének szánnak, és úgyszintén megelégelte ősei zsarnokságát. Az eleinte barátságot kialakító páros hamarosan szerelembe esik, ám nem biztos, hogy az ország irányítása, valamint a szerelem megfér egymás mellett.

A hét utolsó filmjét nem kisebb ember, mint Martin Scorsese rendezte, ez pedig a Viharsziget. A főszerepben Leonardo DiCaprio, valamint Mark Ruffalo alakít. A két főszereplőnek egy Massachusetts partjaitól igen messze található szigetre kell utaznia, hogy megtalálják a szigeten található elmegyógyintézetből megszökött gyilkost.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)