Hirdetés

Heti mozipremierek 04.22-04.29.

|

A múlt heti gyér kínálatot most valamivel bővebb választékra cseréljük, öt új film kerül a mozikba.

Hirdetés

A Titánok harca várt sikere valahogy elmaradt, de sebaj, a most érkező filmeket szintén érdemes megnézni. Lesz itt kézikamerás horror második része, animációs film, meg minden ami jó.

Nézzünk először egy krimit, ami a Brooklyn mélyén néven fut. A Brooklyn-ban játszódó filmek nagy részében találkozunk erőszakkal, és ez sem lesz kivétel. A főszerepben három lecsúszott zsaru áll, akik az amúgy sem csillogó Brooklyn leginkább eldurvult körzetében igyekszenek fenntartani a rendet. Az alkoholista Eddie, a boldog családi életet élő Sal és a munkáját kiválóan végző beépített ügynök, Tango véletlenek sorozatának köszönhetően találkoznak, s így próbálnak meg felderíteni egy bűnügyet. Eddie azon igyekszik, hogy az életéből elpocsékolt 20 évet valahogy visszanyerje, Sal egy kockázatos magánakciót vállal, míg Tango-nak legjobb barátját, Caz-t kell valahogy börtönbe juttatnia, hogy cserébe visszakaphassa feleségét.

A második film egy francia vígjáték, a Micmacs - (N)Agyban megy a kavarás. Az érdekes humorral megáldott alkotás komolytalan filozófiai kérdéseket boncolgat, minthogy például a zebrák feketék fehér csíkokkal, vagy esetleg fordítva. Bazil és barátai hasonló kérdésekre keresnek válaszokat, emellett két fegyverkészítő vállalat ellen is akciót indítanak. Érdemes megjegyezni, hogy Bazil egy baleset miatt egy nagy kaliberű lőszert birtokol a fejében, ám nem tudja, megműtesse-e magát. Aki szerette az Amelie csodálatos élete című filmet, az ezt is szeretni fogja, hiszen a két filmet ugyanaz a személy rendezte.

A romantikus vígjátékok kedvelői is megkapják adagjukat a Minden kút Rómába vezet személyében. Az imádnivaló Kristen Bell egy fiatal New York-i nőt alakít, aki már nem hisz a szerelemben. Elutazik Rómába, ahol megváltozik a véleménye, mikor is a szerelmesek kútjából történő érmelopás következményeképp egy rakat férfi ered utána, akik szerelmet vallanak neki. Ezek között a fura alakok között van egy kolbászgyáros, egy bűvész, egy festő, egy modell és egy riporter, akik igyekeznek a hölgy kedvére tenni, hogy meghódítsák szívét.

A horrorfilmek rajongói biztosan hallottak már az anno nagy sikert aratott kézikamerás zombihorrorról, a [Rec]-ről. A héten a második rész is a mozikba kerül, nem meglepő módon [Rec] 2 néven. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész véget ért. Csupán negyed óra telt el a két rész történései között, amikor is néhány kommandós és egy orvos érkeznek a karantén alá helyezett házba, hogy a fertőzést okozó lánytól vért vegyenek. A dolguk természetesen nem egyszerű, hiszen a házat élőhalottak özönlötték el, így mostmár saját magukért is ki kell állniuk.

Amerikában nagy sikert aratott Shane Acker animációs filmje, a 9. A nem túl távoli jövőben járunk, ahol az emberiség legnagyobb részét kiirtották a robotok, s ezzel átvették az uralmat világunk felett. Az emberiség utolsó reménye egy kis csoportnyi rongybaba, akiket egy tudós keltett életre. Nincs nevük, csak számaik: 1-es egy háborús veterán, 2-es egy feltaláló, 3-as és 4-es egy iskolás ikerpár, 5-ös mérnök, 6-os művész, 7-es bátor harcos, 8-as az izomagy, és élükön 9-es áll, aki tudja, csak együtt képesek legyőzni a Nagy Gépet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)