Hirdetés

Heti mozipremierek 10.08-10.15.

|

Négy új filmünk van jövő csütörtökig, melyek között található dokumentumfilm, sőt, magyar portréfilm is.

Hirdetés

Ahogy fent említettem, lesz itt mindenféle film, lesz egy japán produkció, egy dokumentumfilm egy híres karmester életéről, egy másik Halász Judit énekesnőről, illetve egy amerikai "pszichodráma".

A karmester életéről szóló film címe Apám zenéje, s Otmar Suitner életét dolgozza fel mindenféle régi felvétel, valamint a családtagok beszéde alapján. A filmben maga a művész is szerepel, s sokmindent megtudhatunk az opera működéséről, a komolyzene világáról. A német rendszerváltás előtti politikáról is szó esik.

Rögtön ezután következik egy másik dokumentumfilm, mely egy mindenki által ismert, sokak gyerekkorában jelentős szerepet játszó énekesnő koncertjén készült, róla és közönségéről szól. Az illető hölgy neve Halász Judit, a filmet pedig férje, Rózsa János rendezte. A Csiribiri mindenkinek szól, aki szereti a koncertfelvételeket, vagy Halász Judit-ot.

Keanu Reeves nem egy jól sikerült filmmel rukkolt elő, hiszen túllépve a Mátrixon még sok más izgalmas mozit láthattunk, melyben ő szerepelt. Most egy kicsit más vizekre evez az akciófilmek után, és a Pippa Lee négy élete című filmben láthatjuk újra Robin Wright Penn-nel egyetemben. Ez egy dráma, melyben egy fiatal nő idilli élete egyik napról a másikra felborul. Ennek következményeképp láthatjuk Pippa leépülését, s őt sajnos idővel felnőtt lánya is követi.

A végére egy japán produkciót, a Rövidlátókat tekinthetitek meg. A filmben Taeko az unalmas életéből szeretne menekülni, ezért egy szigetre költözik, ám rövidtávon ráeszmél, hogy ez a hely még unalmasabb, mint eddigi élete. Az ott élők egy úgynevezett "twilight" életmódot élnek, mely a nagyvárosi ember számára nem felfogható. Taeko rövidesen beilleszkedik, s átéli a spirituális gyönyört.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)