Hirdetés

Heti mozipremierek 10.15-10.22.

|

Mától a következő csütörtökig érdekesebbnél érdekesebb filmekkel találkozhatunk.

Hirdetés

A múlt hét kínálata, valljuk be, nem igazán fogott meg senkit. Ezt a kommentekből is ki lehetett olvasni. Na de majd most! Lesz itt móka, kacagás, gyilkosság, mindenféle földi jó. Bár Halloween még messze van, a nagysikerű film második része is jön, de aki lazítani akar, az is talál magának megfelelő alkotásokat.

Kezdjük hát a Disney-Pixar új animációs filmjével, mely a Fel! címet viseli. A történet megletősen humoros, ugyanis egy léggömb kereskedőről, névszerint Carl Friedriksen-ről szól, aki természetesen léggömbök segítségével felrepíti házát a magasba, hogy elhunyt felesége emlékére elutazzon Dél-Amerikába, a legnagyobb vízeséshez, mely a Paradise Falls nevet viseli. Már felemelkedett, mikor is egy cserkészfiú szeretne bemenni a házba, mert eléggé kellemetlenül érzi magát a ház verandáján. Megindul a nagy kalandozás mindenfelé.

A következő filmünk egy történelmi dráma, A grófnő, melynek magyar vonatkozása is van, holott eredetileg francia produkció. A történet középpontjában Báthory Erzsébet áll, aki megpróbálja fiatalkori szerelmét, Thurzó István-t visszaszerezni, azonban Thurzó György, István apja minden áron meg szeretné ezt akadályozni. Az idő fogy, Erzsébet öregszik, cselekednie kell.

A harmadik a sikeres horrorfilm, a Halloween második része, mely rendkívül túlbonyolított módon a Halloween II címet kapta. Érdekes, hogy nem Halloween-kor kerül a mozikba, mondjuk az is igaz, hogy a Fűrész nyolcvanhatezredik része (talán a hatodik) már stoppolja a helyet. A Rob Zombie rendezte horrorfilm ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész véget ért. Laurie a kórházban van, mert azzal vádolják, hogy megölte Michaelt, a sorozatgyilkost. Michael természetesen él, és ha már ott egy kórháznyi ember, szépen le is mészárolja őket (talán nem olyan szépen). Laurie persze életben marad, s olyan eseményeket él át, ami egy újabb Halloween filmig biztosan bennemarad. Michael ugyanis visszatér Haddonfield-be, hogy megkeresse a hugát, aki nem örülne a találkozásnak.

Most jöjjenek a kevésbé reklámozott filmek, mint a Julie & Julia - Két nő, egy recept. A főszerepben Meryl Streep és Amy Adams alakít, akik ugyan teljesen különböznek mind korban, mind érdeklődésben és foglalkozásban, egy valami mégis összeköti őket: ez pedig a főzés. Míg Julie egy harmincas éveiben járó írónő, aki nem teljesít túl jól foglalkozásának terén, addig Julia egy negyvenes hölgy, aki nemrég párjával Párizsba költözött. A francia konyha mindkét fiatalasszonyt megfogja, s egyikőjük elhatározza, hogy megfőz minden egyes receptet egy nemrég kapott szakácskönyvből, a másik pedig mivel nem tudja mit kezdjen, s kedveli a francia ételeket, főzni kezd.

Julie & Julia - Kt nKYHX\Z[\ O ] ]

Az Utolsó jelentés Annáról egy magyar film, melyben Eszenyi Enikő, Fekete Ernő és Cserhalmi György kapta a főszerepet. A rendező Mészáros Márta, aki már rendelkezik egy Kossuth-díjjal is. A film központjában Kéthly Anna szerepel, akinek politikai tevékenysége mellett magánéletét is megismerhetjük. Van itt mindenféle érzelem, szerelem, intrika, hitvallás, szóval minden, ami egy jó drámához kell.

Utolsó filmünk egy amerikai-kanadai krimi, a Vakító fehérség. Kate Beckinsale alakít a főszerepben, s a film maga egy elég szokatlan helyre, az Antarktiszra kalauzol el minket. Itt egyetlen rendőr szolgál csak, azonban végre munkát is kap: meg kell oldania a havas táj első gyilkossági ügyét. Sietnie kell, ugyanis, mint azt tudjuk, az Antarktiszon fél év világosság után fél év sötétség lesz úrrá. A versenyfutás a gyilkossal elkezdődött!

Nos, mindenki döntse el, mi tetszik neki, jövő héten pedig jöjjetek el velünk egy közös mozizásra, ahol premier előtt tekintjük meg a GAMER című filmet! (bővebb info)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)