Hirdetés

Heti mozipremierek 12.03-12-10.

|

A hazai mozik most négy filmmel frissítik repertoárjukat, melyek között talán végre mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Hirdetés

Háború, romantika, animáció, mindenféle film érkezik az elkövetkezendő mozis szezonra, melyek között vannak persze teljesen újak, valamint folytatások is. Lássuk hát mit nézhetünk december első mozis hetén.

Először is Luc Besson animációs filmjének, az Arthur és a Villangók második része kerül a vászonra, mely az Arthur: Maltazár bosszúja címet viseli. Közeleg az éjszaka, mikor is Arthur újra meglátogathatja a villangók országát, hogy találkozzon Holdviola hercegnővel. Azonban Arthur édesapja inkább haza szeretne menni. Már majdnem indulnak, mikor is egy pók Arthur kezébe tesz egy rizsszemet, melyen segélykérő jelek szerepelnek. Arthur tudja, Holdviola hercegnő kéri a segítséget. Rosszul, ugyanis a villangók országában semmi gond nincs, valaki mégis elküldte az üzenetet. Hogy ki volt az? Kiderül a filmből.

Ezután inkább a romantikus mozik kedvelői lelhetik meg a számukra ideális filmet, a Chéri - Egy kurtizán szerelme című filmben. A film története az 1900-as évek elején, Párizsban játszódik, ahol is a főhős egy visszavonult kurtizán, Lea, valamint az ő ellenségének fia, Chéri. Chéri túlságosan el van kényeztetve, nem törődik a világ jó, és kevésbé jó dolgaival, ám Lea elcsábítja őt, és a közöttük lévő kapcsolat egyre melegebb lesz. Hat év elteltével a fiú anyja titokban egy másik kurtizán lányával szeretné összeházasítani fiát. Lea és Chéri tudják, ez a vég számukra. Pánikba esnek, próbálják elkerülni a megállíthatatlant.

Akit sokkal jobban érdekelnek a háborús filmek, és főleg a második világháborúval kapcsolatos mozikat kedveli, annak szól a Max Manus. Nem sok hasonló témájú norvég filmet láttunk eddig, ennek természetesen megvan az oka, aki történelemből jártas, az tudja, hogy Norvégia könnyen német fennhatóság alá került. Az megtörtént eseményeken alapuló film címszereplője, (aki egyben a főszereplő is) Max Manus egy norvég háborús hős, akinek az a terve, hogy az Oslo-ban állomásozó német hadihajókat elsüllyessze. Miután egy rosszul sikerült akció következtében fogságba esik, majd onnan kiszabadul, tovább folytatja a céljának eléréséért folytatott küzdelmet. A Gestapo nem hagyja ezt szó nélkül, Max barátai egyre többen életüket vesztik. Magát hibáztatja, és úgy érzi, a háborúban nincsenek hősök, csak áldozatok.

Utolsó filmünk a Törvénytiszelő polgár nevet kapta, s a főszerepben olyan neves színészeket láthatunk viszont, mint Gerard Butler, vagy Jamie Foxx. Az olasz meló rendezője, F. Gary Gray által rendezett filmben egy betörésnek lehetünk szemtanúi, mely rövid időn belül egy két emberéletet követelő betöréses gyilkosságba csap át. Csak egy ember éli túl, az apa, aki természetesen bosszúért kiált. A gyilkosokat hamarosan elfogják, és a kezdő ügyész az egyik tettesnek lazább büntetést ajánl, ha az feldobja társát. Eltelik tíz év, s az árulót holtan találják. A családapa azonnal jelentkezik a rendőrségen, hogy ő ölte meg, azonban csak itt kezd komplikálttá válni az ügy. Előzetesbe kerül, s megfenyegeti az ügyészt, hogyha a tíz évvel ezelőtti üggyel kapcsolatban még mindig azt állítja, hogy jogos volt a döntés, mindenki meghal, aki részt valaha részt vett benne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)