Hirdetés

Hideo Kojima olyan játékot akar készíteni, ami valós időben változik

|

A játékos tartózkodási helye és perspektívája is befolyásolná a játék világát.

Hirdetés

A Metal Gear széria és a Death Stranding atyja fáradhatatlan alkotó, aki folyamatosan a következő projekten és az innovatív megoldásokon töri a fejét. Hideo Kojimának volt már pár próbálkozása a múltban, amivel újat szertett volna mutatni a játékiparban (és most nem a Metal Gear Solid kartondobozos lopakodására vagy a Death Stranding pisilésére gondolunk).

Az ő produceri felügyelete alatt jelent meg 2003-ban, Game Boy Advance-ra a Boktai: The Sun is in Your Hand, ami azzal az érdekes ötlettel állt elő, hogy a játék kazettáján elhelyezett szenzor érzékelte a napfényt, és így töltötte fel a játékbeli karakter napenergiát használó fegyverét. Még érdekesebb, hogy egy interjúja szerint Kojima olyat is prezentált a Nintendónak, amely a játékosok leheletére reagált volna, ez jól jött volna például a vámpírok elleni harc során. 

Hirdetés

A Boktai a fejlesztő új, a japán Anan magazinnak adott interjújában is előkerült, méghozzá annak kapcsán, hogy Kojima egy új projekten töri a fejét. Olyan játékot szeretne készíteni, amely valós időben változik. Jelenleg annak ellenére, hogy különböző korú és hivatású emberek játsszák ugyanazt a játékot, mégis ugyanolyan módon játsszák. Ehelyett azt szeretné, ha a játék attól függően változna, hogy hol él az a személy, aki irányítja és milyen az egyedi perspektívája. Ez a fajta funkció összeköti az ember alkotta rendszereket a való élettel. 

Kojima azt is megjegyezte, hogy a videojátékos közösség kreatívabbá vált, kezdve a profi gamerekkel, a streamereken át a játékon belüli fotósokig. Játéktervezői szerepét azokhoz hasonlította, akik parkokat és játszóteret építenek, és boldog amiatt, hogy még jóval egy alkotásának befejezése után is "játszanak a játszóterén". 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)