Hirdetés

Hihetetlen dolog történt: megjelenési dátumot kapott a Dead Island 2

|

Friss képeket is tudunk mutatni a Deep Silver hányatott sorsú zombis horrorjából.

Hirdetés

Látszik, hogy nyakunkon a gamescom 2022, ugyanis jó szokás szerint már az esemény előtt elspoilerezik a nyitóműsorra tartogatott meglepetések zömét. Többnyire szivárogtatásról beszélhetünk, de olyan is előfordul, hogy egy kiadó különösebb csinnadratta nélkül előrendelhetővé tesz egy régóta várt játékot, a nyilvánosságnak pedig így kell értesülnie arról, hogy a projektből most már tényleg lesz valami.

Még a 2014-es E3-on jelentették be a Dead Island 2-t, ám a projekt kormányrúdjánál nem az első részt és annak önállóan futó Riptide kiegészítőjét jegyző Techland állt (a lengyelek már inkább a Dying Lightot kalapálták helyette), hanem a Spec Ops: The Line-nal a kritikusok elismerését kivívó Yager Development.

A projekt azonban nem úgy haladt, mint ahogy a kiadó szerette volna, ezért a Sumo Digital vette át 2015-ben, csakhogy a váltástól remélt pozitív fejlemények sosem következtek be, így végül 2019-ben a Deep Silver saját stúdiója, a legfeljebb gyenge közepesre értékelhető Homefront: The Revolution mögött álló Dambuster Studios örökölte meg a feladatot. És úgy néz ki, a harmadik csapat már teljesíti az elvárásokat, abban a tekintetben legalábbis, hogy elrugdossa valahogy a megjelenésig a Dead Island 2-t, amit a hazardírozástól nem visszariadó játékosok már most előrendelhetnek az Amazonon.

A frissen fellőtt termékoldalhoz leírás is dukál, amiből megtudhatjuk, hogy Los Angelesben viharos sebességgel szedi áldozatait egy vírus, ami a fertőzötteket zombivá változtatja, és miután kezelhetetlenné válik a helyzet, elrendelik a hadsereg visszavonulását, a várost pedig karanténba zárják. Mi egy megharapott, fertőzött, ám valahogy mégis tudatánál maradó civilt alakítunk, és azon kevesek közé tartozunk, akik immunisak a patogén káros hatásaira, mi több, még előnyt is kovácsolhatnak fertőzöttségükből. Arra, hogy ez miként lehetséges, és egyáltalán mi áll a járvány hátterében, a vérben és fekete humorban megforgatott történet során kellene elvileg válaszokat kapnunk.

Hirdetés

Bár a korábban elszenvedett harapástól nem változunk kizárólag a táplálkozásnak élő(haló) teremtménnyé, ez nem jelenti azt, hogy a legnagyobb nyugalomban sétálgathatunk Beverly Hillsben, Venice Beachen vagy az angyalok városának más, jól ismert helyszínein. Brutális és zsigeri összecsapások sokaságában lesz majd részünk, amit gazdag fegyverarzenál és testreszabható képességek tesznek változatossá.

Hat, egyedi jellemvonásokkal felvértezett személy közül választhatjuk ki az általunk irányított karaktert, és ez a döntésünk a párbeszédekre is ki fog hatni. Az egyedi skill-rendszer meglehetősen nagy szabadságot ad majd, hiszen bármikor újraoszthatjuk a képességekre elköltött pontokat, hogy újabb és újabb buildeket próbálhassunk ki.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Elég vicces élethű kinézetről és viselkedésről beszélni a zombik esetében, de tényleg ezt ígéri a Dambuster Studios. A részleteket még nem ismerjük, ám miután a mutáció nem egyformán hat az áldozatok szervezetére, több tucatnyi különböző típussal futhatunk össze, és ezek mind máshogy támadnak majd ránk.

Még mindig nehéz elhinni, hogy ezt leírom, de Dead Island 2 a jelenlegi tervek szerint 2023. február 3-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S konzolokra. A Day One Edition egy Personal space (személyes tér) skillkártya mellett magában foglalja az első rész helyszíne előtt tisztelgő Memoris of Banoi Packet is (Banoi War Club, Memories of Banoi Baseball Bat, Weapon Perk).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)