Hirdetés

Hírek az Intel háza tájáról

|

Késik az X48; új, alacsony fogyasztású SSD meghajtó érkezik; előzetes a Menlow platformmal kapcsolatban.

Hirdetés

Mint arról hírt adtunk, az Intel még az év vége előtt piacra akarta dobni X48 lapkakészletét. Alaplapgyártóktól kiszivárgott hírek szerint, egyre inkább úgy tűnik, hogy késleltetik a premiert, mert a legnagyobb gyártóknál jókora készlet halmozódott fel az X38 lapkakészletekből. Ezt a magunk részéről nem csodáljuk, hiszen a DDR2 memóriák ára hihetetlenül alacsony, míg a DDR3 moduloké toronymagas és az X38 termékek zöme - bár a chipset támogatja a DDR2 memóriákat is - inkább csak DDR3-at fogad. A gyártók attól tartanak, hogy az X48 megjelentetése akadályozná az X38 alapú termékek értékesítését, ezért lobbiznak az Intelnél, hogy halassza el a piacra dobást. Azonban azoknak a gyártóknak, akiknek nincs felhalmozódott készlete az X38-ból kárt okozna egy ilyen lépés. A gyártók már megkapták az X48 A1 mintákat az Inteltől, és vissza is küldtek alaplapokat a céghez hibakeresésre. Az X48 a DDR3-1600 támogatás mellett Intel XMP támogatással is bír, mely automatikusan optimalizálja a memória-teljesítményt azokkal a modulokkal, melyek támogatják ezt a technológiát.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)