Hirdetés

Hiteltelen a játékfüggőségről szóló tanulmány

|

Hiteltelennek és pontatlannak nevezték az amerikai fiatalok játékfüggőségéről szóló tanulmányt.

Hirdetés

Az amerikai Entertainment Software Association (röviden ESA) hivatalos közleményében támadta az Iowa State University által nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmányt, melyet a Psychological Science magazinban publikáltak. A tanulmány szerint a 8 és 18 év közötti amerikai gyermekek 8.5 százaléka játékfüggő. A nemes egyszerűséggel badarságnak nevezett esszét (hanyagoljuk is a tanulmány megjelölést) mindössze 1178 személy közreműködésével készítették el, főként az elégtelen résztvevők száma miatt emelte fel hangját az ESA.

Egyéb problémákat is megneveztek az úgynevezett kutatással kapcsolatban: véletlen kiválasztásos módszer helyett online felületen bárki kitölthette a kérdőívet, plusz a válaszadóknak motivációként levásárolható pontokat adományoztak. Az Iowa State University felmérése nem tekinthető reprezentatívnak, egyszerűen csak egy mintát kaptak. Ennek fényében pedig értelmetlen és felesleges szélesebb demográfiai csoportokon értelmezni az amúgy alapjaiban hibás mintát. Mike Gallagher (ESA nagyfőnök) félrevezetőnek és hiteltelennek nevezte a játékfüggőségről szóló publikációt és nyilvános helyreigazítást remél az illetékesektől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)