Hirdetés

Hivatalos: elhalasztják a Battlefield 2042 megjelenését

|

Időt kérnek a fejlesztők, de pánikra semmi ok, még ebben az évben játszhatunk vele.

Hirdetés

Ahogy közeledünk 2021 utolsó naptári negyedéve felé, úgy várható, hogy megszaporodnak az eredetileg erre az időszakra datált játékok késéséről szóló hírek. A Dying Light 2 Stay Human és a Total War: Warhammer 3 után a Battlefield 2042-vel kapcsolatos pletykákat kapott szárnyára a szél, előrevetítve, hogy jövőre csúszhat a DICE multiplayer FPS-e.

Ma, a késő esti órákban megtörte hallgatását a stúdió, mely a Twittert választotta arra, hogy közölje velünk a hírt, miszerint képtelenek tartani az október 22-re belőtt premierdátumot, a bétáról pedig még a hónap vége előtt tájékoztatják a nyilvánosságot.

Hirdetés

Az indoklás a szokásosnak mondható, a döntés hátterében a koronavírus-járvány áll, de beszéljen helyettem Oskar Gabrielson, a DICE ügyvezetője.

"Úgy döntöttünk, hogy más időpontban jelentetjük meg a Battlefield 2042-t. A játék világszerte november 19-én fog megjelenni. A Battlefield következő generációját megalkotni egy világjárvány kellős közepén, előre nem látható kihívásokat jelentett fejlesztőcsapataink számára. Tekintettel a játék méreteire, abban reménykedtünk, hogy a megjelenéshez közeledve ismét együtt dolgozhatnak a fejlesztők az irodáinkban. Mivel a körülmények továbbra sem teszik lehetővé ennek a biztonságos megvalósítását, és hogy milyen keményen dolgoznak a munkájukat otthonról végző csapatok, úgy éreztük, több időre van szükség ahhoz, hogy az elképzeléseinknek megfelelő Battlefield 2042-t szállítsunk le a játékosainknak. A játék iránt mutatott lelkesedésetek inspirálóan hatott ránk. Hiszünk a játékban, amit csinálunk, és köszönjük, amiért türelmesen kivárjátok, amíg végzünk az utolsó simításokkal."

Azzal, hogy november 19-re csúszott, elvesztette versenyelőnyét a Battlefield 2042, mert így pont a Call of Duty: Vanguard (november 5.) és a Halo Infinite (december 8.) között foglal helyet, és csak pár hét választja el a riválisoktól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)