Hirdetés

Hivatalos: visszatér iOS-re a Fortnite

|

Az új szabályozásoknak hála, már nem is kell olyan sokat várnunk az érkezésére.

Hirdetés

Jó hírekkel szolgálhatunk azoknak, akik eddig azért szomorkodtak, amiért az iOS-es legfeljebb kerülőúton tudtak Fortnite-ozni: az EU nyomására, a digitális piacokról szóló szabályozás keretein belül az Apple-nek muszáj a közösség országaiban engedélyeznie a külső forrásokból származó alkalmazások telepítését, akár más alkalmazásboltokból is. Ennek értelmében tehát az almás vállalat most nyitni kényszerül, aminek mi minden előnyét kiélvezhetjük, többek között a Fortnite visszatérését is.

Az iszonyúan népszerű battle royale-t eredetileg még 2020 augusztusában távolította el az Apple az alkalmazásboltjából, arra hivatkozva, hogy az Epic kedvezményeket kínált a közvetlenül saját áruházában történő fizetésekhez, természetesen a cupertinóiaktól függetlenül.

Hirdetés

Ezt követően az utóbbi években tehát azok, akik az iOS-es eszközeiken szerettek volna Fortnite-ozni, csak az Amazo Lunánra, az Xbox Cloud Gamingre vagy a GeForce Now felhőalapú szolgáltatásaira hagyatkozhattak, amik persze működtek, de mégis csak félmegoldásként szolgáltak.

Noha Tim Sweeney egyáltalán nem elégedett velük, az új szabályok értemében az Epic nem várt sokat, rögtön be is jelentette, hogy ezek életbelépésével, még 2024-ben visszatér a Fortnite iOS-re Európában, miközben folytatják majd a jogi csatározást az Apple-el is.

Ti örültök a visszatérésnek?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)