Hirdetés

Hivatalosan is bezárt a GRIN

|

Ennyi volt, nincs tovább. A stockholmi központú fejlesztőcsapat végleg lehúzta a rolót.

Hirdetés

Alig néhány napja írtunk arról, hogy a szebb napokat látott svéd fejlesztőcsapat, a GRIN súlyos gondokkal küszködik, és teljes csőd fenyegeti.



Már akkor tudhattuk, hogy a barcelonai és a göteborgi stúdiók beáldozása, illetve a munkatársak többségének elbocsátása révén próbálták megmenteni a tulajdonosok a stockholmi központot. Mondanom sem kell, nem sikerült. Se felvásárló, se befektető nem jelentkezett a stúdióért, így 2009. augusztus 12-én, tizenkét esztendő után Bo Andersson alapító és cégvezető bejelentette, hogy vége. Az indoklásban a kiadók által fizetendő, az elvégzett munkáért járó javadalmazás késedelmes kifizetése szerepel. A közlemény szerint a csapat egy be nem jelentett "mesterművön" dolgozott, mielőtt elérte volna végzete.

Egyik utolsó alkotásuk



25 korábbi alkalmazott viszont létrehozta időközben az Outbreak Studios nevű formációt, s a tervek szerint PC, Xbox 360 (XBLA), PlayStation 3 (PlayStation Store) PSP és iPhone projekteket vállalnak, illetve már létező és fejlesztés alatt álló AAA kategóriás címek online részének elkészítésére tartják magukat képesnek. Sok sikert nekik!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)