Hirdetés

Hivatalosan is véget vetett a Phantom Liberty megjelenése a Starfield szárnyalásának

|

Nem tartott végül sokáig a Bethesda űrkalandjának dominanciája.

Hirdetés

Érezhető volt, hogy hatalmas felhajtás kerekedett a Cyberpunk 2077 körül az utóbbi időszakban, minden bizonnyal köszönhető ez a 2.0-s frissítés és a már mostanra megjelent Phantom Liberty DLC körül kialakult hype-nak. Mind a két "bővítés" jelentős újításokat hozott a játékba, mondhatni három év után végre készre csiszolták a CD Projekt RED fejlesztői a megjelenéskor messze nem kész, sőt az előző generációs sima (tehát nem Pro vagy X) konzolokon szinte játszhatatlan állapotban lévő cyber-kalandot.

Itt volt még nekünk mindeközben a Microsoft és a Bethesda idei évre szánt legnagyobb durranása, a Starfield is, amely bár nem lett egy tökéletes játék, de hatalmas világa és az azt körül ölelő mechanikák egy igen korrekt RPG-t alkottak, amire ráadásul ingyen és bérmentve próbálhattak rá a Game Pass előfizetők.

Hirdetés

Megjelenéskor viszonylag nagy teret kapott az űr-eposz, nem volt nagyon más ami akkor elszívta volna előle a levegőt, de szépen lassan mind az új frissítés és a kiegészítő mentén a figyelem átcsoportosult a Cyberpunk 2077-re, ami természetesen nem sokkal a DLC megjelenése előtt kapta meg az igen combos ráncfelvarrást. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy rövidesen új bajnokot avathassunk, legalábbis a Steam toplisták tekintetében.

A tegnapi megjelenést követően ugyanis az egekbe szökött a játékosszám, olyannyira, amit a 2020-as megjelenés óta egyszer sem láttunk. A legutóbbi adatok alapján ugyanis az elmúlt 24 órában a Night Cityt egy időben felfedezők száma meghaladta a 245 ezer főt, egészen pontosan 246 705 játékos nyüstölte csúcsidőben V kalandjait. Ezt a számot egyébként csak a szokásos Counter Strike: Global Offensive (991 070 játékossal) és a Dota 2 (604 998 játékossal) haladta meg, míg a Bethesda űrkalandja a kilencedik helyre csúszott vissza 95 690 játékossal.

Elképesztő számok ezek, amit minden bizonnyal maguk a CDPR-es srácok sem gondoltak volna hogy egyszer elérnek, főleg a kezdeti tragédia után. A 2.0-s frissítés egyébként olyannyira komplexre sikeredett, hogy maguk a fejlesztők is azt javasolták, hogy érdemes lehet egy teljesen új mentést nyitnunk, hiszen annyi korábban még nem látott mechanika és változás került implementálásra, amik ismerete és kitanulása nélkül nem lenne teljes a játékélmény.

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy mind a játékosok és a kritikusok is egyetértenek abban, hogy a 2.0-s frissítés a Phantom Liberty DLC-vel együttesen végre egy olyan játékká varázsolta a Cyberpunk 2077-et, mint azt amilyennek eredetileg is elképzelték a fejlesztők. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi mit gondolunk a 2.0-s frissítésről, azt itt megtaláljátok, illetve már írott formában olvashatjátok a Phantom Liberty kiegészítőről készült tesztünket is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)