Hirdetés

Hogy szuperálnak Vistán a játékok?

|

Már önmagában az is elszörnyülködést válthat ki egyesekből, hogy a Windows Vista legújabb Béta 2-es változata 12 gigabájtot telepít fel a gépre, és fél gigabájt alatti memóriamennyiséggel gyakorlatilag használhatatlan a legegyszerűbb műveletekre is. De mi a helyzet a játékokkal? Szerkesztőségünk is kezelésbe vette már a Microsoft új operációs rendszerét és meggyőződésünk, hogy jó lesz ez, számos újítást tartalmaz a Vista, amire már régóta nagy szükség volt, más lehetőségek feleslegesnek tűnnek egyelőre, de abban mindenki egyetért, hogy az Aero kezelőfelület bekapcsolása mellett tényleg irreálisan magas gépigény kell a szoftver megfelelő futtatásához. De térjünk vissza a játékokhoz :) Az ExtremeTech emberei kifejezetten játékos szemszögből vették górcső alá a Vistát, egy igencsak felsőkategóriásnak számító PC segítségével, és véleményüket több oldalon keresztül ecsetelik. A képekkel és mérési eredményekkel tarkított cikkből kiderül, hogy egyelőre úgy tűnik, minden bizonnyal lesznek majd kompatibilitási problémák, ahogyan az az XP esetében is előfordul néhány idősebb játéknál. A gépigénnyel állítólag nem voltak nagy problémák, de figyelembe véve a konfigurációt (Athlon 64 FX-62 2.8GHz, ATI Radeon X1900 XTX, 2 GB RAM) ez nem is meglepő, főleg ilyen fél-egy éves játékokkal. Mókás, hogy az egyik legnagyobb gondot ezúttal is a StarForce másolásvédelmi eljárás okozta. Hiába ismeretes a Vista erre vonatkozó szabványleírása jó ideje, a másolásvédelem készítői ezt továbbra is figyelmen kívül hagyják, és nem oldják meg a problémát. Ebben a fényben már teljesen érthető, miért dönt egyre több kiadó úgy, hogy a jövőben megjelenő játékait másmilyen másolásvédelmi technológiával vértezik fel.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)