Hirdetés

Hogyan mozgassunk virtuális tárgyakat Kinecttel? - megdöbbentő videó

|

Képzeljük el, hogy olyan tárgyakat mozgathatunk saját kezünkkel, amelyek valójában nem is léteznek. Beindult a fantázia?

Hirdetés

 

A Microsoft kutatási és fejlesztési részlegén nem lehet túl unalmas az élet, most éppen egy olyan szerkezetet tákoltak össze az urak, amely segítségével 3D-s virtuális tárgyakat mozgathatunk a saját kezünkkel - vagy bármi mással. Még nem a hologramok sci-fi utópiája éledt fel (á la Star Trek), de a HoloDesk nevet viselő projekt azért így is elég meggyőző.

A lényeg egy áttetsző kijelző, amelyen valódi térhatásban jelennek meg a kivetített tárgyak. Mi magunk a kijelző alá benyúlva mozgathatunk bármit, ezt a folyamatot egy Kinect kamera érzékeli, az eredmény pedig egy egészen meggyőző illúzió lesz, amelyben a fizika törvényei is nagyjából megfelelően működnek - akár igazi tárgyakkal kombinálva a virtuális kellékeket. Lássuk!

Persze a HoloDesk egyelőre nem kereskedelmi célt szolgál, de az eddigi eredmények alapján nincs kizárva, hogy pár éven belül a Microsoft valami hasonló Kinectes megoldással lepi meg a játékosokat. Kicsit lenne kedvünk hozzá.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)