Hirdetés

Homeworld - milyen remake-et szeretnél?

|

Bármire is gondoltál, a Gearbox nem arra kíváncsi, de az esetleges gyűjtői változatra még hatással lehetsz.

Hirdetés

Szomorú érzés volt a THQ haldoklását látni, de legalább annyival vigasztalódhatunk, hogy a kiadó szellemi termékei szinte kivétel nélkül új gazdához kerültek. A Relic Entertainment kultikus űrstratégiája, a Homeworld példának okáért a Gearbox kebelén landolt.

A műfajban járatlan stúdió egy pillanatig sem titkolta, hogy befektetési céllal vásárolta meg a jogokat, magyarán pénzt szeretne látni belőle a jövőben. Egy AAA-kategóriás Homeworld 3 dollármilliókba kerülne, és a bizonyos körökben még ma is jól csengő márkanév ellenére rizikós projekt lenne, ezért Randy Pitchford csapata kevésbé kockázatos megoldások mellett tette le voksát.

Egyrészt támogat egy szellemi örökösnek szánt fejlesztést, másrészt belevágott egy HD-remake elkészítésébe, ami meglovagolná a mostanában divatos nosztalgiahullámot. Erről egyébként már konkrét elképzelésekkel rendelkezik a stúdió, tehát újrarajzolt textúrákra, modellekre, új grafikus és post-process effektekre, HD-ben újraalkotott átvezető animációkra az eredeti művészektől, új és újrakevert dallamokra az eredeti zeneszerzőtől, Steamworks támogatásra és további, később részletezendő fejlesztésekre számíthatunk.

A jelek szerint gyűjtői kiadást is forgatnak a srácok a fejükben, ugyanis egy kérdőív segítségével egyebek mellett arra kívánnak választ kapni, hogy milyen extráknak örülnénk egy ilyen csomagban, és mennyire becsülnénk az értékét. Ha gondoljátok, töltsétek ki ti is, én megtettem pár perccel ezelőtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)