Hirdetés

Horror a zónában - Ideglelés Csernobilban kritika

|

„A rémület. A rémület” - mondotta Kurtz ezredes Coppola klasszikusában. Na, többek között pont ez a bizonyos rémület hiányzik a csernobili városnézésből. Meg minden más is.

Hirdetés

Pedig az 1986-ban felrobbant atomreaktor kiállt egy jó filmért, elsősorban a horror műfajában. Sőt. Megfelelően beteg elmével akár egy romantikus vígjátékot is kilehetne hozni az egészből.

Rengeteg dokumentumfilm foglalkozott az esettel, a katasztrófa okaival és következményeivel, az erőmű közeli Pripjáty villámgyors kiürítésével, mely egyik pillanatról a másikra vált szellemvárossá. Már ez utóbbi garantálná egy korrekt – de semmiképp sem kiemelkedő – horror elkészültét, azonban a készítők tehetségtelenségéről tanúskodik, hogy még ez se ment nekik.

Oren Peli-t az első Paranormal Activity forgatókönyvíró-rendezőjét gyorsan a műfaj üdvöskéjének kiáltották ki, pedig lényegében nem csinált mást, mint elkészítette a 21. századi Blair Witch Projectet. Mégis felkapottá lett Hollywoodban, de nem azon tehetsége okán, hogy a műfajba szokatlanul erős történeteket és karaktereket írt volna, hanem egyszerűen fillérekből hozott ki egy (viszonylag) minőségi horrort, aminek a megtérülése több százszorosa volt a befektetett összegnek.

A kritika folytatását a CineStar honlapján olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)