Hirdetés

Horror kizárólag klisékből - Démoni doboz kritika

|

A legendák köztünk élnek, beférkőznek mindennapjainkba, életre kelnek a szemünk láttára. Legyenek akár vallástól függetlenek, mindenhol megtalálható az alapvető gonosz, az embereken élősködő démon.

Hirdetés

Clyde egy frissen elvált családapa, aki még nem szokta meg a családjától való különélést. Két lánya Emily és Hannah gyakran mennek át hozzá, de még mindig idegen tőle az egyedülálló apaszerep. Egy kirakodóvásáron a kisebbik lány, Em kinéz magának egy titokzatos, míves feliratokkal díszített fadobozkát. Ezek után viszont egyre furcsább dolgok történnek a leány körül. Egyre inkább kezd a doboz megszállottjává válni, mígnem teljesen elveszti a fejét. Különös viselkedése a szülőknek is feltűnik, Clyde próbálja elválasztani a doboztól, amiben Em láthatatlan barátja él, látszólag sikertelenül. Ekkor fordul tragédiába a történet, a doboz sötét erőt rejteget, ami már a kislány életébe kerülhet.

Az alaptörténet nem túl egyedi, ami viszont még kevésbé teszi szerethetővé az alkotást az a megvalósítás. Gyakorlatilag egyetlen egyedi jellegzetessége van a mozinak, a zsidó démon, úgynevezett dibbuk köré szőtt mondavilág. Hisz keresztény valláson alapuló ördögűzés már sokszor láthattunk, több-kevesebb sikerrel, de zsidó ördögűzést nem ilyen gyakran. Ebben ki is merül az egyediség, a megszállás, a kislány viselkedése és az ördögűzés menete is már ismerősnek tűnhet valahonnan. A sztoriban pedig annyi potenciál lett volna, és annyi minden maradt kihasználatlanul, amiért nagyon kár. Ha kapott volna egy profi forgatókönyvet és még egy óra játékidőt, simán felérhetne a legnagyobb klasszikusok színvonalához is. Így sajnos a maga csekély másfél órájával eltűnik a feledés homályába.

A kritikát a CineStar honlapján olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)