Hirdetés

Hosszú várakozás után jön a Dune: Spice Wars teljes verziója

|

Nem kevés idő telt el a Dűne stratégiai játék Early Access-változatának megjelenése óta, most viszont karnyújtásnyira van már az 1.0-s kiadás.

Hirdetés

Denis Villeneuve Dűne filmje olyan hullámot gerjesztett, amit több fejlesztőcsapat is igyekezett meglovagolni: egy törölt Dűne játék például 20 évvel később, új néven jelent meg a Steamen, készül egy túlélő-MMO is Dune: Awakening néven, és Frank Herbert gazdag univerzuma megihlette a Nortgard fejlesztőit is, akik a Dune: Spice Wars képében egy 4X stratégiai játékot álmodtak meg

A Spice Wars bejelentésére 2021 végén került sor, és rögtön fel is lelkesedtek a rajongók, hiszen a koncepció szerint az lesz a feladatunk, hogy átvegyük a teljes hatalmat Arrakis bolygója felett, és a fűrszerek urává váljunk több ház közül választva, többfajta módszerrel (diplomáciával, harcokkal vagy ármánykodással). 2022 legelején aztán kiderült, hogy a projekt meglehetősen hiányosan fog debültálni, a korai hozzáférés debütálásakor még a kampány sem lesz elérhető. 

Hirdetés

2022 áprilisában rajtolt el a Dune: Spice Wars Early Access-változata, amit azóta folyamatosan frissített és bővített a Shiro Games, mígnem elérkezett az idő a teljes kiadásra. A fejlesztőcsapat az alábbi trailerrel jelentette be, hogy szeptemberben a stratégiai játék maga mögött fogja hagyni a korai hozzáférést, és abból is ízelítőt ad a videó, hogy mennyit fejlődött az alkotás a kezdetek óta: 

Napra pontos dátumot nem kaptunk még, de ha minden a terv szerint megy, akkor szeptemberben belevethetjük magunkat a Dune: Spice Wars világába a Steamen. Úgyis "unalmas" lesz a hónap.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)