Hirdetés

Hupikék törpikék animációs film készül

|

Pierre"Peyo" Culliford kultikus kék törpicsekjei jövő karácsonykor elözönlik a filmszínházakat.

Hirdetés

1958-ban, a Le Journal de Spirou október 23-án megjelent számában láthatta a világ először a középkori európában élő törpöket. Az aprócska, kék, gombaházakban lakó teremtmények 1981 és 1989 között 256 epizód erejéig adtak munkát jó néhány grafikusművésznek és animátornak.



Időközben eltelt két évtized, s bizony a kereskedelmi csatornák még ma is vetítik a Hanna-Barbera Productions felügyelete alatt készül sorozatot. Törppapa, Törperős, Törpilla, Okoska és a többiek, no meg Hókuszpók és Sziamiau kalandjai a zseniális magyar szinkronnak köszönhetően joggal vívták ki a hazai közönség, kicsik és nagyok elismerését.



Jövő karácsonykor a Sony Pictures Animation Inc. és a Columbia Pictures Inc. koprodukciójában bemutatkozhat a The Smurfs című mozifilm. A jelenleg előkészítés alatt álló produkció 3D-s animációt vegyít élő szereplőkkel. Ebből elvileg az következne, hogy csak a törpök, és más mesebeli lények, esetleg még a macsek készülhet animációs technikával. A forgatókönyvet David Stem, David Weiss és Audrey Wells jegyzi, a filmet pedig Raja Gosnell (Scooby-Doo filmek) rendezi Ben Haber és Paul Neesan producerek felügyelete alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)