Hirdetés

[HW] Hűvösebb Xbox 360 processzor a színen

|

"A sólyom leszállt" - volt, ahol így kommentálták a Falcon névre keresztelt, 65 nm-es csíkszélességű processzorok megjelenését a Microsoft konzoljában.

Hirdetés

Néhány "Halo 3 special" Xbox360 szétszedésekor tűnt fel egyeseknek, hogy mintha odabent némileg egyszerűsödött volna a helyzet - már ami a processzor hűtését illeti. Ezt lekapva a chipről látták, hogy a CPU bizony már nem a "jó öreg" 90, hanem a jóval gazdaságosabb és kevesebb hőt termelő chipeket eredményező 65 nm-es gyártástechnológiával készült. Megérkezett tehát a sokak által várt hardverfrissítés.
Ez komoly előrelépést jelenthet, mivel - bár a Microsoft vonakodik elismerni - a konzol egyik fő gondja a túlmelegedés, főképp a 90 nm-en gyártott GPU-é. Ezt alátámasztja többek között az is, hogy a garanciális javításon átesett gépeikbe belekukkantó felhasználók új, nagyobb teljesítményű GPU-hűtőt találtak. Érthető tehát, hogy sokan máris egy stabilabb Xboxot tisztelnek benne.
Momentán alul látható, hogy hogy néz ki a belseje - kontraszként pedig ez az eredeti, a mai Xbox360-ok többségére jellemző belső. Balról jobbra haladva először a GPU alacsonyabb bordája látható, ehhez egy hővezető csővel kapcsolódik egy kiegészítő borda - reméljük használni is fog. A tőle jobbra található, magasabb alumíniumdarab a processzor új, heatpipe nélküli bordája. További idevágó képek megtekinthetőek.


A gazdag képanyagért köszönet a DailyTech-nek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)