Hirdetés

[HW] AZ NVIDIA is procit gyárt majd?

|

Az egyik népszerű internetes informatikai bulvárlap munkatársai olyan pletykákat erősítettek meg, hogy az NVIDIA is beszáll majd a CPU piacra az AMD és az Intel mellé.

Hirdetés

A hírt az is erősíti, hgoy az NVIDIA nemrég szerződtetett jónéhány mérnököt, akik annak idején az Intelnél dolgoztak és több Pentium modellt is terveztek, így X86 témában igencsak tapasztaltak. S most az a hír érkezett, hgoy az NVIDIA nemrég bejelentett Portlandi fejlesztőközpontjában, ahol a 45 nanométeres technológiákon dolgoznak, PC-kbe való, integrált grafikus maggal rendelkező CPU tervei is készülnek.

A terv 2008-ban érik majd be, ekkor az NVIDIA az Intellel és az AMD (+ATI)-val versenyezve fog az új CPU piacon megjelenni termékeivel, amelyek minden bizonnyal 65 vagy 45 nanométeres chipek lesznek. Úgy látszik, az NVIDIA egyre nagyobb szeletet akar kiharapni a PC-s tortából, amely az eljövendő integrált CPU+GPU+Chipset korszakban minden bizonnyal még komolyabb versenyt jelent mag. S ez nekünk, vásárlóknak csak jó lesz!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)