Hirdetés

[HW] Előretör az integrált grafika

|

Egy videokártyapiaci felmérés szerint a 2006 utolsó negyedében eladott, 57.6 millió képet adó megoldásból 21.1 millió volt külön kártyás, azaz nem integrált megoldás.

Hirdetés

Ez nagyjából eddig is így volt: a vezető videokártyagyártó a piac 60%-át kézben tartó Intel már jó ideje. Elsőre furcsán hangzik az ATI-hoz (AMD-hez) és Nvidia-hoz szokott füleknek, de az integrált megoldásokkal is számolni kell... Ezek pedig lassan elérték azt a szintet, hogy alternatívát jelentenek a legolcsóbb különálló VGA-kal szemben: azoknak vonzóak, akiket a játékokban nyújtott teljesítmény egyáltalán nem, csak az ár érdekel. Akinek meg fontos szempont a 3D, az nem belépőszintű kártyát fog venni.
Mindezek együttesen azt okozzák, hogy az integrált chipek piaca a "low-end" VGA-k kárára nő. Ezt, és egyéb más érdekességeket is tartalmaz az X-bit labs táblázata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)