Hirdetés

[HW] 8 magnyi AMD processzor, avagy az RD790 akcióban

|

Sunnyvale-ben érdekes kis erődemonstráció szemtanúi lehettek a szerencsések – ezúttal az AMD részéről. A K10-es processzorcsalád két Phenom FX tagja egy RD790 chipsetre épülő lapban foglalt helyet – ez is egy összesen nyolc magot tartalmazó rendszer tehát. Mindezt még megfejelték egy HD 2900XT-vel és elindult az izmozás.

Hirdetés



Íme maga a vas; az alaplap Wahoo névre hallgat. Sajnos teszteredmények még nem állnak rendelkezésre, de egyes madarak a Fudzillán és a TG Daily-n például azt csiripelték egy ideje, hogy nem volt véletlen a sok négymagos Extreme az Inteltől; hirtelen megnőtt az igény a barna nadrágra, ugyanis a négymagos Phenom-ok 2.5 GHz-en leverik a mostani 3 GHz-es Intel négymagosokat, miközben kevesebbet fogyasztanak és hűvösebbek maradnak. Nem is beszélve a nemrég debütált B0 stepping-ről, aminek hála majdnem fél GHz-el gyorsabbak lehetnek a vártnál.
A lapon 3 (igen, három) PCI-E 16x bővítősín található – az AMD-nek ugye saját tervei vannak a fizikai gyorsításra, amiben 3 VGA-t is össze lehet kötni: ekkor két kártya Crossfire rendszerben grafikát számol, egy pedig fizikát (de lehet 1-1 is).
Egy másik, Hammerhead néven futó RD790 lap is lesz. Erről és egyéb AMD lapokról láthattok képeket (és olvashattok érdekeseket, ha tudtok olaszul :) ) a Hardware Upgrade oldalán.
Ezen chipsettel szerelt lapok 2007 negyedik negyedévében várhatóak, a K10-es processzorok megjelenésével. Akárcsak az ezen platform ellen készülődő Intel Skulltrail, úgyhogy továbbra is érdekes dolgok láthatóak majd a felsőkategóriában.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)