Hirdetés

[HW] Új memóriatípus

|

A Flash memória utódja is szóba került a Bejingben zajló IDF-en. A piacvezető processzorgyártó jó ideje foglalkozik a tárolás jövőjével - Robson technológia pl.

Hirdetés

Tekintve, hogy a jelenlegi Flash memóriák NOR elven (ilyen a BIOS-unk) vagy NAND elven (ilyen a pendriveunk) működő változatai mindketten rendelkeznek negatívumokkal: első körben mind a kettő korlátozott számú újraírást visel el (és még így is tartósabb a hagyományos mágneses adattárolásnál).
Ezzel szemben mind fogyasztásban, mind sebességben felülmúlja ezeket az állapotváltó memória: egy bitjének két állapota (pl. szilárd/folyékony) eltérő elektromos tulajdonságokat hordoz, és könnyen beállítható. Ennélfogva ideális adattárolót lehet belőle készíteni, és többször is lehet újraírni ezt a típust. Egyesek olyannyira lelkesek, hogy már a DRAM-ot is le akarják váltani vele, de ne szaladjunk annyira előre: egyelőre a manapság szárnyaikat bontogató Solid State Disk-ek alapanyagául szánják. Ezek mozgó alkatrész nélküli, memóriaalapú merevlemezek: nagyon leegyszerűsítve egy nagy pendrive-nak foghatjuk fel őket. A jelenlegi megoldásokat inkább notebookokba szánják, és természetesen még igen drága, azonban ígéretes megoldás. 64-128 GByte kapacitás környékén járnak momentán a legnagyobbak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)