Hirdetés

Igazi káoszt teremtettek Call of Duty: Black Ops - Cold War konzolos kiadásai

|

Segítünk átlátni a Call of Duty: Black Ops - Cold War lemezes és digitális verzióinak kaotikus összevisszaságán, mert nem egyértelmű, milyen kiadást érdemes megvenni PlayStation 4-re, PS 5-re, Xbox One-ra vagy épp Series X-re.

Hirdetés

Sejtettük, hogy nem lesz minden játék esetében egyszerű az átállás, mikor megjelennek a next-gen konzolok, és a legfrissebb címeket mindkét generáció gépeire be lehet szerezni. Az Activision viszont most annyira megkavarta a Call of Duty: Black Ops - Cold War PlayStation 4-es, PS5-ös, Xbox One-os és Series X-es kiadásait, hogy úgy éreztük, nem árthat egy kis gyorstalpaló, hátha így könnyebben el tudjátok majd dönteni, melyik változatra lesz érdemes lecsapnotok idén novemberben.

Hirdetés

PC-n lesz a lehető legegyszerűbb dolga a vásárlóknak, itt ugyanis nincs lemezes kiadás, csak és kizárólag digitálisan lehet megvenni az új CoD-ot a Battle.net-en keresztül 59,99 euróért.

Konzolokon viszont bonyolódik a helyzet. Első körben innentől végig az dollárban megjelölt ajánlott fogyasztói árakkal fogunk számolni, de a digitális kiadások esetében már tudjuk a Microsoft Store és a PlayStation Store hivatalos árait, így ezeknél ezt is feltüntetjük. A lemezes verziók árképzése alapvetően a viszonteladókon múlik, az ajánlott fogyasztói ár tényleg csak egy iránymutató, bármikor bárki alámehet ezeknek, ahogy ez hazánkban egyébként bevett kiskereskedői gyakorlat.

Kezdjük az Xbox vonallal

Digitálisan megvásárolható lesz 59,99 dollárért (20 990 forintért) a Standard Edition, ami a Call of Duty: Black Ops - Cold War Xbox One-os változatát takarja. Ezt később amennyiben szeretnétek 10 dollár extra költségért "felfejleszthetitek" az Xbox Series X-es kiadásra.

Fontos megjegyezni, hogy a visszafelé kompatibilitásnak hála az "alap" Xbox One-os változat is futtatható lesz Series X-en, mindössze nem frissül ingyenesen a next-gen verzióra.

69,99 dollárért (23 990 forintért) kapható a digitális Cross-Gen Edition, ami már két játékot tartalmaz, ebben a csomagban benne van külön-külön az Xbox One-os és az Xbox Series X-es kiadás is. Létezik még egy digitális Ultimate Edition is, ami 89,99 dollárért (29 990 forintért) játékbéli extrákkal lett felturbózva - nyilván itt is megkapjuk mindkét generációra a játékot. 

Lemezes kiadásokban is megvehetik az xboxos játékosok a Cold Wart. A 59,99 dolláros dobozos Standard Xbox One Edition értelemszerűen csak a jelenlegi generációs játékot tartalmazza, viszont nagyon fontos, hogy ezt semmilyen módon sincs lehetőségünk upgrade-elni a next-gen kiadásra. A 69,99 dolláros dobozos Standard Xbox Series X Edition azonban a digitális párjához hasonlóan két játékot, egy One-os és egy Serires X-es változatot is kínál. 

Térjünk rá a PlayStation frontra

A visszafelé kompatibilitás itt is játszik, a PS4-es verzió is futni fog PlayStation 5-ön. A digitális verziók igazodnak xboxos párjaikhoz, vagyis a csak a PS4-es játékot tartalmazó Standard Editiont 59,99 dollárért (20 990 forintért), a PS4-es és PS 5-ös játékot is magában foglaló Cross-Gen Bundle pedig 69,99 dollárért (23 990 forintért) vehetjük meg, illetve itt is van Ultimate Edition 89,99 dollárét(29 990 forintért).

A PlayStation 4-es lemezes Standard Edition ugyancsak 59,99 dollárba  kerül, viszont ezt 10 dollárét simán upgrade-elhetjük a PS5-ös változatra (ekkor is szükség lesz magára a lemezre, ezt kell majd behelyezni a PlayStation 5 konzolba a futtatáshoz).

A PlayStation 5-ös dobozos Standard Editionért már 69,99 dollárt kérnek el, itt azonban csak és kizárólag az új CoD PS5-ös változata kerül rá magára a lemezre, tehát hiába próbáljátok meg betuszkolni azt a PS4-be, csalódni fogtok.

Nagyon remélem, hogy legalább nagyjából sikerült elmagyaráznom azt, pontosan mire is képesek a különféle lemezes és digitális Call of Duty: Black Ops - Cold War kiadások, de bevallom, egyelőre még én is csak fogom a fejemet, és inkább gyorsan lefőzök még egy kávét, mert ezt így egyben elég nehéz befogadni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)