Hirdetés

Így festene a Fallout: New Vegas Unreal Engine 5-ben

|

Az Epic Games új generációs motorjának hála sokat letagadhatna korából az Obsidian 12 éves szerepjátéka.

Hirdetés

Se szeri, se száma azoknak a rajongói projekteknek, amelyek egy-egy játékklasszikus Unreal Engine 5-ös környezetbe történő átültetését tűzik ki célul, vagy esetleg megelégszenek azzal, hogy pusztán koncepcionális szinten mutassák be, milyen előnyei lennének egy motorcserének. Örömmel újrajátszanánk modern köntösben a Grand Theft Auto III-at, a Silent Hillt, vagy a The Simpsons: Hit & Runt, de még a Call of Duty 2-t is.

Utóbbit ugyanaz a TeaserPlay YouTube-csatorna osztotta meg a nyilvánossággal, amelyik korábban UE5-ös remake-ek és folytatások koncepcióival borzolta az idegeinket, és legutóbb a Fallout: New Vegasszal tette ugyanezt.

Hirdetés

Mivel az Obsidian Entertainment 2010-ben megjelent, nyitott világú, posztapokaliptikus szerepjátéka ugyanarra a Gamebryo motorra épült, mint előtte a Fallout 3, nincs abban semmi meglepő, hogy a Lumen, Nanite, Screen Space Ray Tracing és Global Illumination Shader technológiákat ötvöző új engine-nek hála sokat javul a látvány, bár a semmiből előugró árnyékokon még lehetne javítani.

Ugyanakkor a végeredmény valahogy sterilebbnek is hat, ezáltal pedig hangulat tekintetében az eredeti változat megeszi reggelire az UE5-ös koncepciót. Érdemes megjegyezni, hogy bár hivatalosan csak annyit erősítettek meg a franchise jövőjével kapcsolatban, hogy a The Elder Scrolls VI után elkezdődik a Fallout 5 fejlesztése, rendszeresen elődugja fejét a radioaktív pusztaság homokjából az a pletyka, mely szerint a korábbi epizódok remaster vagy remake formájában megújulnak. Ha ennek van valóságalapja, akkor egy motorcsere esetén valószínűleg előbb jönne szóba a Starfield kedvéért fejlesztett Creation Engine 2, mint az Unreal Engine 5.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)