Hirdetés

Így fut a Diablo IV PC-n és konzolokon

|

A Blizzard láthatóan nem sajnálta az időt és a költségeket a különféle verziók optimalizálására.

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén csak az előrendelők és néhány korai hozzáférést kapott újságíró, illetve influenszer vághatott neki a Diablo IV teljes első fejezetét tartalmazó bétának, de a következő körben, március 24. és 26. között már bárki felkeresheti Sancturary világát, ami újfent megmentésre szorul. A béta minden támogatott platformon egyszerre zajlott és zajlik, tehát ennél keresve sem találni jobb alkalmat arra, hogy a június 6-ra időzített megjelenés előtt megtapasztaljuk, hogy fut a régóta várt ARPG PC-n és konzolon.

De annak sem kell feltétlenül búslakodnia, aki nem ér rá a megadott intervallumban, mivel már meg is jelentek az első videók, amelyek teljesítmény szempontjából vetik össze a platformokat.

Hirdetés

Az ElAnalistaDebits néven futó youtuber méréseiből például kiderül, hogy még az 1080p mellett 30 fps-t produkáló PS4-es verziónak (a PS4 Pro 1118p felbontást tud) 50 másodperc kell a betöltéshez, addig a PS5-ös változatnak 5 másodperc is elég. Utóbbi ráadásul 4K felbontáson futtatja a Diablo IV bétáját 60 fps mellett.

Az Xbox One gyengébb hardvere miatt a felbontás csupán 900p, amihez 30 fps társul. A PS4 Prónál lényegesen izmosabb Xbox One X viszont 1440p-re tolja fel a felbontást, ugyancsak 30 fps mellett. A kilencedik konzolgeneráció legszerényebb képességű tagja, az Xbox Series S esetében a felbontás szintén 1440p, ám az fps-szám megduplázódik. Hasonlóképpen 60 fps-t produkál az Xbox Series X, de természetesen már 4K felbontással párosítva.

Ti kipróbáltátok már a Diablo IV bétát? Ha igen, mik a tapasztalataitok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)