Hirdetés

Így gyorsítsd fel a lassuló SSD-t

|

Bár az SSD-k rengeteget dobnak a PC-nk sebességén, a használattal ezeknek is romlik a teljesítménye, így érdemes időről időre rendbe tenni őket.

Hirdetés

Ha valaki egyszer megtapasztalta, hogy milyen is SSD-vel használni a PC-t, az soha nem akar majd visszatérni a régi merevlemezes megoldáshoz. A néhány másodperces boot idők és villámgyors töltések (egy nem túl tempós Deus Ex: Human Revolution quick loadot például 48 másodpercről 8-ra tolhatunk le, ha HDD helyett SSD-re telepítjük a játékot) rengeteget számítanak a mindennapi használat során, ám egy ilyen hardver picit több odafigyelést is igényel.

Az SSD-k működési elve miatt csak bizonyos számú írási/törlési ciklust viselnek el élettartamuk során, ráadásul -bár az elmúlt években azért csökkent az áruk - még mindig jóval drágábbak a már jól bejáratott HDD-knél, ezért érdemes rájuk odafigyelni.

 

Az SSD-k lassulását több dolog is eredményezheti, azonban mindre van megoldás. A PC World most össze is gyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a témában, egy-egy ellenőrzést pedig akkor is érdemes elvégezni, ha nem egetrengető a lassulás, hogy mihamarabb kiszűrjük az esetleges problémákat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)