Hirdetés

Így irányíthatsz egy drónt pusztán a gondolataiddal

|

Manapság már bármelyik webshopból beszerezhetünk egy távirányítós drónt, olyan azonban még viszonylag kevés van a piacon, amit távirányító nélkül is irányíthatunk.

Hirdetés

Tegye fel a kezét az, aki nem szeretné, ha az ügyes-bajos dolgait az életben pusztán úgy megoldhatná, hogy erősen gondol rá. Bekapcsolhatná a tévét, bezárhatná az ajtót, ne adj' isten videojátékokat irányíthatna pusztán azzal, hogy a cselekvésre gondol.

Ennyire elől azért még nem járunk, de már rengeteg olyan kísérlet van, amely az agyi működés alapján szolgáltat adatokat a külvilág számára. A Puzzlebox fejlesztői pontosan ilyesmivel foglalkoznak, az általuk gyártott kütyükkel pedig amellett, hogy remekül lehet szórakozni, különböző relaxációs technikákat is elsajátíthatunk.

A Puzzlebox Orbit nevű drónt a fejükre helyezett kis érzékelő segítségével irányíthatjuk. A homlokunkon lévő tappancs veszi az agyhullámokat, míg a fülünkre csíptetett földelés kiszűri a zajokat. Mi állíthatjuk be az érzékenységet, és ha sikerül eléggé megdolgoztatunk az agyunkat, már repül is a kis helikopter.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)