Hirdetés

Így küszöbölhetjük ki a Skyrim mentési gondjait PlayStation 3-on

|

A Bethesda a következő Skyrim frissítésben még nem javítja ki a PlayStaton 3-on tapasztalható mentéssel kapcsolatos problémákat, de szerencsére van néhány ideiglenes megoldás.

Hirdetés

Hamarosan érkezik a The Elder Scrolls V: Skyrim 1.3-as frissítése, a PS3-as memóriagondokat viszont leghamarabb az 1.4-es javítja majd.

Aki a pórul jártak közé tartozik, az a Bethesda által frissen kiadott listán lévő megoldások valamelyikével kiküszöbölheti a problémát, míg ezt maguk a fejlesztők meg nem teszik. Íme a lehetőségek:

- Kapcsold ki az automatikus mentést. Ez ideiglenes akadást okozhat, mivel a PlayStation 3 a háttérben menti a fájlokat. Ez főleg akkor vehető észre, amikor nagy méretű mentések esetén egy másik területre lépünk be, ami automatikus mentést igényel.

- Szabadíts fel helyet a merevlemezen. A Skyrim rendesen megdolgozza a merevlemezt, és úgy tűnik a hely felszabadítása sokaknak megoldja a problémát. (Minimum 2GB ajánlott.) A merevlemezek teljesítménye PlayStation 3 modellenként különbözhet, számos felhasználó jelentette, hogy a merevlemez fejlesztése után elszállt a gond. 

- Várj, hogy teljen az idő. Sok dolog zajlik a világban attől függően, hogy melyik küldetéseket csináltad már meg, vagy mely területeken jártál már. A Wait vagy Rest opcióval ezek közül néhány el fog tűnni. Attól függ, hogy mennyit vársz, néhány elemnek 30 nap is kell. Ezután ments, indíts újra és töltsd be.

Akiknek ezek közül egyik sem segített, azok próbálkozhatnak a PS3 Safe Mode-ban való állítgatásához, de ez annyira nem ajánlott. Az itt látható beállítások adatvesztést okozhatnak.

- Állítsd vissza a fájlrendszert. (Restore File System.) Ez megpróbálja visszaállítani a merevlemez összes olyan területét, ahova a mentések kerülhetnek. A sérült adatok törlődhetnek, ami javíthatja a teljesítményt. Ha nem szeretnél Safe Mode-ba lépni, a sérült adatokat az XMB menüjéből is eltávolíthatod. Ehhez lépj be a Games->Saved Games Utility részbe, és innen töröld ki a sérült fájlokat. Ezek a fájlok akkor jöhetnek létre, amikor a Skyrim vagy más játék nem tud megfelelően menteni (kikapcsol a konzol mielőtt a mentés befeződne, stb.).

- Építsd újra az adatbázist. (Rebuild Database.) Segít a PlayStation 3 HDD memóriatöredezettségen. Az opció használatával törlődnek az üzenetek, lejátszási listák, az Information képernyőkön végzett változások a képvágási információk a Photoban, a videók előnézetei, a videójátszási előzmények és a videófolytatási infomrációk. Az így elvesztett tartalmak nem állíthatók vissza.

Hivatalos javítás idén már minden bizonnyal nem érkezik, úgyhogy aki problémákat tapasztal, saját felelősségére próbálkozhat a fentiekkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)