Hirdetés

Így néz ki a Microsoft iPod-gyilkosa?

|

A Gizmodo.com birtokába jutott egy felvétel, amely állítólag a Microsoft idén karácsony környékén megjelenő hordozható médialejátszóját ábrázolja. Bár még semmilyen jellegű hivatalos bejelentés nem érkezett az állítólagos iPod-verő masináról, egyesek a megjelenési időponton kívül már a készülék nevét is tudni vélik: egyelőre Argo a projekt neve, de boltokba Zune logóval kerülne majd.

A kép igencsak végleges dizájnt mutathat, így az is elképzelhető, hogy már karácsony előtt piacra dobja a Microsoft a terméket. Azonban így is elég nagy hátránnyal indul az Apple iPodjai ellen, hiszen várhatóan karácsonykor ők is valami egészen újjal rukkolnak majd elő. Szárnyra keltek olyan pletykák is, melyek szerint a kütyü az Xbox játékkonzolban már megismert játékmenüt is tartalmazza majd. A játékok integrálódása talán egy későbbi kiadásban valósulhat meg. A pletyka onnan eredhet, hogy a Zune az Xbox alkotóinak új gyermeke lesz. Szó esett még fekete kiadásról, de emlegettek cserélhető borítást is. Belső források pedig azt állítják, hogy a Zune egy komplett termékskála zászlóshajója csupán - hasonlóan, ahogy az Apple csinálta annak idején az iPod Shuffle, iPod Nano, iPod Video trióval. Részben magától értetődőnek tűnik, hogy a Microsoft olyan szolgáltatásokra és újdonságokra törekszik, amelyekkel az Apple gépei nem rendelkeznek. Rebesgetnek tehát WiFi támogatást, amellyel akár internetes rádiót is hallgathatnánk. Állítólag a Zune termék(csoport) kialakításakor már az esetlegesen későbbiekben megjelenő hordozható Xbox lehetőségeit is figyelembe vették. A két készülék lehet, hogy egy brand alá tartozik majd, s míg a Zune mindössze minimális játékélményt nyújthat, addig egy másik változat sokkal inkább erre lesz kihegyezve. Ami még nagy visszhangot válthat ki, hogy az iTunes-ról letöltött dalokat átkonvertálhatjuk DRM-védelemmel ellátott WMA fájlokká, s így azokat már nem csak iPodon lehet lejátszani. Ez persze számos jogi vita kirobbantója lehet, így valószínűleg csak egy kósza ötletről van szó.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)