Hirdetés

Így nézhet ki Lara Croft az Unreal Engine 5-ös új Tomb Raider játékban

|

Hivatalos artwork leplezi le a klasszikus játékokból és a reboot trilógiából egyaránt merítő dizájnt.

Hirdetés

Amikor 2022-ben a Square Enix az Eidos-Montréallal és az időközben Onomára átnevezett, majd nem sokkal később bezárt Square Enix Montréallal együtt eladta a Crystal Dynamics stúdiót az Embracer Groupnak, számos játéksorozat szellemi jogairól is lemondott a svéd holdingvállalat javára. Az utóbbiak közé tartozik a Tomb Raider IP, amit az új tulajdonos egy pillanatig sem hagy parlagon heverni.

Több megállapodás is született azóta: egyrészt úton van egy, a Netflixre gyártott animációs sorozat Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, amelyben Hayley Atwell (Carter ügynök) szinkronizálja a címszereplőt, de ennél is izgalmasabbnak ígérkezik az Embracer Group és az Amazon együttműködése. Az utóbbi nemcsak egy új, élőszereplős filmet foglal magába, hanem a következő teljes értékű Tomb Raider játékot is. A két alkotás a tervek szerint összekapcsolódik majd, és egy közös univerzum alapját fogják képezni.

Hirdetés

A Crystal Dynamics műhelyében formálódó kalandról egyelőre keveset tudni túl azon, hogy hogy a házon belül fejlesztett Foundation (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider) helyett az Epic Games legújabb grafikus motorjára, vagyis Unreal Engine 5-re épül. Így aztán fogalmunk sincs, hogy fog például kinézni Lara Croft, a széria központi alakja, akinek eredetileg más nevet szántak alkotói.

Ehhez egy lépéssel közelebb kerültünk most, hogy a hivatalos oldalon felbukkant egy csak a regisztrált tagoknak elérhető artwork, amely a karakter klasszikus kinézete és a Survival trilógiából ismert modell ötvözetének tűnik - bármilyen szögből is szemléljük. Hogy végül a jellegzetes régi öltözékét viselő, idősebbnek, érettebbnek tűnő Lara a játékban is ilyen lesz-e, azt csak akkor fogjuk megtudni, amikor a Crystal Dynamics végre formálisan is leleplezi a következő Tomb Raidert. Addig azonban a rajongóknak be kell érniük a tegnap megjelent Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft gyűjteménnyel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)