Hirdetés

Meglepően jó ötletnek tűnik az IKEA VR-alkalmazása

|

Az IKEA komoly potenciált lát a virtuális valóságban, így már most elkészítették első alkalmazásukat a HTC Vive-ra, amiben bejárhatjuk néhány konyha-összeállításukat.

Hirdetés

Az IKEA korábban is próbálkozott már néhány mókás játékkezdeménnyel, például az egyik programjukban igazi szörnyszülötteket is alkothattunk, ha direkt rosszul illesztettük össze a bútoraik alkatrészeit. A legújabb alkalmazásuk viszont akár forradalmasíthatja is, hogyan rendezzük be az otthonunkat.

A HTC Vive-ra kiadott IKEA VR Experience egyelőre csak kezdetlegesen mutatja be, hogyan is képzeli el a svéd cég a jövő virtuális bemutatótermeit. A programban három konyhaváltozatot nézhetünk meg szinte pont úgy, mint egy valódi áruházban, anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk otthonról. A virtuális valóság segítségével nem csak olyan feature-öket kapunk, mint a szekrények kihúzásának opciója, vagy a berendezett helyiségek bejárása, hanem olyan lehetőségeink is vannak, amiket egy valódi bemutatóteremben sosem lenne alkalmunk kipróbálni.

Egy szempillantás alatt kicserélhetjük ugyanis valamelyik bútor színét, vagy akár egy burkolóanyagot  is, ha nem tetszik, sőt, a móka kedvéért akár egy gyermek magasságára is állíthatjuk a nézőpontunkat. Ja és nem kell a többi bámészkodó vásárlót sem kerülgetnünk, ami nekem az egyik legnagyobb előnynek tűnik. A készítők egyébként a látvány minőségén sem spóroltak, cserébe az Unreal Engine 4-re épülő program komoly gépigénnyel bír, ugyanis 16 GB RAM-ot és egy Nvidia GTX 980-as videokártyát kér.

Mit gondoltok, igaza lesz a svédeknek és öt-tíz év múlva tényleg így fogunk vásárolni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)