Hirdetés

Új, virtuális valósággal és AR-rel foglalkozó stúdiót alapítottak a Star Wars készítői

|

Érdekes projektet indítottak a Star Wars alkotásában résztvevő különböző stúdiók, az ILMxLAB segítségével pedig a virtuális valóság területére is betörhet a Csillagok háborúja-őrület.

Hirdetés

Egy rendkívül izgalmas új projekt indulását jelentette be a Lucasfilm, ugyanis a Star Wars-sorozat (és rengeteg más film) speciális effektjeit készítő Industrial Light & Magic-kel, és a hangokért felelős Skywalker Sounddal közösen egy új stúdiót indítottak, ami a virtuális valóságra, és a hozzá hasonló technológiákra fog koncentrálni.

Az ILMxLAB így az augmented reality-vel is kísérletezik, hogy "a jövő platformjai" számára keressék meg a történetmesélés új módjait. Ebbe beletartozhatnak majd újfajta moziélmények, vagy vidámparkokba szánt látványosságok is. A videóban, ahol a stúdió alapításáról mesélnek, egyébként a már meglévő eszközök garmadáját láthatjuk, az Oculus Rift mellett megjelenik a HTC Vive is, de egy mozgásérzékelővel felszerelt iPaddel, illetve egy 3D-s szemüveggel is kísérleteznek a falakra vetített virtuális világgal, amibe akár bele is nyúlhatunk majd.

Mivel a Lucasfilm mostanra a Disney tulajdonát képezi, nem kizárt, hogy az új stúdió akár a Marvelhez, vagy a Pixarhoz tartozó IP-kkel is dolgozzon, de hogy egész pontosan mire számíthatunk az ILMxLAB-től, arra még egy kicsit várnunk kell. Mindenesetre a Tatooine-on játszódó demó, amit a videón láthatunk, nagyjából mutat egy lehetséges irányt.

Ti mit látnátok legszívesebben az új stúdiótól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)