Hirdetés

Ilyen súlyos károkat okozott a Cyberpunk 2077 fejlesztőinek a hackertámadás

|

A CD Projekt RED alkalmazottait gyakorlatilag két hétig teljesen elvágták saját munkaállomásaiktól.

Hirdetés

A CD Projekt RED újabb bocsánatkérős poszttal kellett, hogy jelentkezzen, ugyanis a közelmúltban történt hackertámadás más, eddig nem emlegetett sebeket is ejtett a csapaton. Az első napokban azzal volt tele az internet, hogy kiszivároghat a Cyberpunk 2077, a Gwent és egy még meg sem jelent The Witcher 3 változat forráskódja, azonban más miatt is aggódhattak mostanában az alkalmazottak.

Jason Schreier, a Bloomberg újságírója olyan dolgokról mesélt, amikről korábban egy szót sem hallottunk. Schreier beszámolójában leírja, az alkalmazottak két hétig teljesen ki voltak zárva a belsős rendszerekből, ami a jelenlegi helyzetben hatalmas érvágás volt a cégnek.

Hirdetés

A CD Projekt RED legtöbb alkalmazottja a koronavírus járvány miatt otthonról dolgozik, így a munkájukhoz elengedhetetlen, hogy hozzáférjenek a céges belső hálózathoz. A támadás során a hackerek ezeket is korlátozták, ezek feloldásáért is pénzt kértek a lengyel cégtől. Miután a CDPR visszautasította, hogy bármit is fizessen, önmaguknak kellett megoldaniuk ezt a problémát.

Ugyan mostanra a munka helyreállt, korábban több alkalmazottnak is be kellett vinnie az otthoni gépét, hogy a cég informatikusai meggyőződhessenek arról, biztosan nem került valamilyen kártevő akár csak egy PC-re.

Ha ez nem lenne elég átok a fejlesztőknek, Jason Schreier szerint néhány alkalmazott személyes adatai is kikerülhettek az internetre, ide érte többek között személyi igazolvány számokat és útlevél adatokat. 

Borzasztó nehéz időszakon van túl a CD Projekt RED, a megjelenés előtt a fejlesztők már hétből hat napokat voltak kötelesek dolgozni, a megjelenés közel sem sikerült tökéletesen, aztán a támadás feltette az i-re a pontot, máris csúszásban van az ígért javítási ütemterv. A játék közben kapott ugyan néhány frissítést, az állapota azonban még mindig messze elmarad a megjelenés előtt ígértektől. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)