Ingyenesen letölthető a Microsoft vírusirtó csomagja

|

Tegnap jelent meg a Microsoft új vírusirtója.

Csapj le a Witcher 3 GOTY kiadására akár 5 990 Ft-ért! Hirdetés

A tegnapi naptól letölthetővé vált a Microsoft vadonatúj vírusirtó pakkja, amely tulajdonképpen egy átfogó biztonsági csomag.

Mindenki, aki egy jogtiszta Windows büszke tulajdonosa, ingyenesen letöltheti a cég honlapjáról a Microsoft Security Essentials-t, mely többek között egy hatékonynak titulált vírusirtót, illetve kémprogramok elleni beépített védelemmel is bír. A kiegészítő Windows XP-től egészen a Windows7-ig, bármelyik MS oprendszeren futtatható.

Sok hasonlóság fedezhető fel a Microsoft kínálatában jelenleg már megtalálható Windows Live OneCare és a MSE közt, s akár ennek ingyenes utódjaként is definiálható .

Mielőtt kijött volna a végleges verzió, a Microsoft először 75 ezer regisztrált felhasználó részére engedélyezte a hozzáférést, ám az hatalmas és nem várt sikert aratott. Ennek örömére úgy döntöttek, hogy ingyenesen, korlátozások nélkül hozzáférhetővé teszik a programcsomagot.

Az első tesztek szerint a MSE feltűnően egyszerű kezelőfelülettel bír, s emelett rendkívül gyors. A real-time védelem alapvető kellék manapság, így cikkünk tárgya is rendelkezik ezzel, ám időzíthető feladatvégzés, és teljeskörű meghajtó-ellenőrzés, a vírusos file-ok karanténba helyezése, és azok törlése is megtalálható a funkciók között.

Sajnos egyelőre a Microsoft Security Essentials csak angol nyelven érhető el, ám hamarosan érkezik majd a globális honosítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!