Hirdetés

Innovatív, kreatív játékokat eredményez a gazdasági válság

|

Jelentős átalakulásokat hozott a világot elgyengítő gazdasági válság a kezdetekben érinthetetlennek gondolt játékiparban.

Hirdetés

A recesszió legutóbbi áldozata a Duke Nukem Forever fejlesztőcsapatát tömörítő 3D Realms, melynek bezárására következtében minden eddiginél közelebb kerültünk - Duke Nukem pre alpha gameplay -  az évtizedes múlttal rendelkező produktumhoz. Tavaly nem kevesebb, mint 8450 játékiparban dolgozó személy vált munkanélkülivé a szegmensben tomboló gazdasági krízis hatására, állítja Wanda Meloni független elemző.

Számításait a Game Developer Research által nyilvánosságra hozott Game Developer Census 2008 című tanulmányra alapozta. Összesítette az utcára került dolgozók számát, melyből kiderült, hogy Amerikában közel 6000 alkalmazott vesztette el munkahelyét. Wanda Meloni beszámolójában hozzátette, az állásukat elvesztett tehetséges játékipari dolgozók közül sokan saját vállalatot alapítanak, és egyéni ötleteken nyugvó, kreatív játékokkal (gondoljunk olyan népszerű XBLA címekre, mint például a Braid vagy Castle Crashers és vegyük hozzá a PSN, valamint iPhone játékokat) fogják kompenzálni az anyagi támogatás hiányát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)