Hirdetés

Ismerős hangon szól hozzánk az Indiana Jones and the Great Circle főhőse, de nem Harrison Ford az

|

Indiana Jones megformálója helyett egy rutinos szinkronszínészt bízott meg a feladattal a Bethesda és a MachineGames párosa.

Hirdetés

Noha a Bethesda és rajta keresztül a Microsoft biztosította háttér, valamint a MachineGames eddigi munkássága is arra engedett következtetni, hogy az új Indy játék nem lesz indie játék, mégis volt bennünk némi félsz az Indiana Jones and the Great Circle leleplezése előtt. Példának okáért tudni szerettük volna, hogy külső nézetes akció-kalandot kapunk-e a korábbi játékok (Indiana Jones and the Infernal Machine, Indiana Jones and the Emperor's Tomb) és epigonok (Tomb Raider, Uncharted) mintájára, vagy a svéd fejlesztők maradnak a belső nézetnél, ami egyébként is jobban fekszik nekik.

Végül az utóbbi nyert annyi csavarral, hogy bizonyos helyzetekben a kamera vált, és kívülről mutatja az ifjú Harrison Ford arcvonásait viselő (ehhez egyébként azért ragaszkodtak az alkotók, mert a The Great Circle cselekménye Az elveszett frigyláda fosztogatói, valamint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag között helyezkedik el az idővonalon) régészprofesszort, akárcsak egy TPS-ben. Ez a megoldás egyébként nem számít egyedülállónak, hasonlóval élt annak idején a Deus Ex: Human Revolution és folytatása, a Deus Ex: Mankind Divided is.

Hirdetés

Az Xbox Developer Direct keretében debütált trailert nézve és hallgatva bizonyára többeknek is feltűnt, hogy Indyt nem a már a 82. évét taposó Harrison Ford szinkronizálja, hanem valaki más, akinek mégis ismerős az orgánuma. Nos, az Entertainment Weekly megerősítette, hogy a hollywoodi legendát Troy Baker (BioShock Infinite, The Last of Us) helyettesíti, akiből Jerk Gustafsson vezető dizájner nem hiányzik a karakterre jellemző humor és sárm, emellett pedig nagy Indiana Jones-rajongó.

A történet során Indy kap egy társat is a csinos és talpraesett olasz újságíró, Gina Lombardi személyében, akit A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyában látott Alessandra Mastronardi kelt életre. A prof ellenfelét, Emmerich Vosst a görög felmenőkkel rendelkező német színész, szinkronszínész, Marios Gavrilis (Death Stranding, Final Fantasy XV) játssza, de a horrorfilmek sokaságából és a Marvel's Spider-Man 2-ből ismert Tony Toddnak is fontos szerep jutott.

Egyelőre nincs még megjelenési dátuma a PC-re és Xbox Series X|S konzolokra bejelent Indiana Jones and the Great Circle-nek, de akárcsak az Xbox Developer Directben felbukkant többi játékot, ezt is 2024-ben tervezik kiadni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)