Hirdetés

Ismertető - Jégkorszaki szakik filmzene

|

Odakint akkora hőség van, hogy már az is megolvad, aminek nem kéne, tehát ha máshogy nem, legalább a zenék terén hűsöljünk egy jót.

Hirdetés

A Jégkorszak széria immár a negyedik részénél tart és szerencsére nem úgy fest, mint ami egyhamar kifulladna, és részben ugyanez mondható el a filmek zenéjéről is. A 2002-ben a mozikba bepattogó Motkány – vagy Scrat, kinek hogy tetszik – és társai, Manny a morcos mamut, Diego, a macsó kardfogú tigris, és Sid, a dumagép lajhár kalandjainak aláfestését első ízben David Newman látta el, a 2006-os folytatás óta azonban az animációs filmzenék királyának is nyugodt szívvel nevezhető John Powell látja el ezt a tisztséget. Lássuk milyen munkát végeztek.

David Newman – Ice Age (2002)

Mikor 2002-ben Scrat elindította makkját hajhászva a jégkorszakot, senki sem gondolta, hogy az elkövetkező évek egyik legbiztosabb franchise-ává növi ki magát. Talán ehhez igazodva döntöttek a készítők anno David Newman személye mellett.

David a Newman család legkevésbé (el)ismert tagja. Apja a filmzeneszerzés hőskorának egyik legnagyobb alakja, a 9 Oscar-díjas Alfred Newman volt, aki az olyan klasszikusok mellett, mint az Airport, a Jégkorszak epizódokat finanszírozó 20th Century Fox logójának zenéjét is szerezte. Öccse a drámai zenék mind a mai napig egyik legelismertebb nagymestere, Thomas (A remény rabjai, Halálsoron), unokatestvére pedig az Oscar-díjas Randy (Toy Story-trilógia, Ébredések). David azonban rendre vállal – John Debneyhez hasonlóan – úgymond „kutyasétáltatós” munkákat, vagyis filmográfiájában túlnyomórészt animációsfilmzenék és vígjátékok vannak, utóbbiakból is jórészt vállalhatatlanok, mint az elmúlt évek Eddie Murphy „komédiáinak” aláfestései. Nagyritkán persze becsúszik egy-egy minőségi film minőségi zenéje is, mint például Danny DeVito klasszikusa, a Rózsák háborúja vagy Joss Whedon Serenity-je.

Az ismertető folytatása a CineStar honlapon olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)