Hirdetés

Itt a játék, amelyik megelőzheti az Overwatch 2-t a Steam leggyűlöltebb címeként

|

Ha kizárólag a felhasználói értékelésekből indulunk ki, akkor az NBA 2K24 nemhogy pontot nem szerzett, még pályára se lépett élete legfontosabb kosármeccsén.

Hirdetés

Habár a felhasználói értékelések elsődleges célja az, hogy a vásárlók tapasztalatai és visszajelzései alapján támpontként szolgálhassanak azoknak, akik még csak fontolgatják, hogy maguk is megveszik az adott terméket, vagy befizetnek valamilyen szolgáltatásra, hasznosságuk és értelmük finoman szólva is megkérdőjelezhető. Ennek az az oka, hogy a pontszámokat (csillagokat vagy egyebeket) egyre ritkábban használják rendeltetésüknek megfelelően, és miközben mind többen és többen látják bennük a jogszerű és nem ritkán tényleg indokolt tiltakozás mellett a pusztán a rosszindulatú trollkodás eszközét is.

Ez a két szándék keveredett például akkor is, amikor a Blizzard úgy döntött, hogy az eredeti ígéretekhez képest jócskán kiherélt Overwatch 2-t elhozza a Steamre is. A free-to-play lövöldét pillanatok alatt úgy lepontozták, hogy a platform negatív csúcstartója lett, ám ebben vastagon benne volt a cég ellen valóságos gyűlöletkampányt folytató kínai gamerek keze is. Nélkülük talán még az alsó tízbe sem fért volna be a Steam250 szégyenfalán az Overwatch 2, mely jelen sorok írásakor több mint 180 ezer szavazat alapján birtokolja a legrosszabb pozíciót úgy, hogy a voksolók alig 10 százaléka vélekedik róla pozitívan.

Hirdetés

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ez sokáig így maradt, a múlt héten színre lépett ugyanis egy trónkövetelő az NBA 2K24 képében. Igaz, egyelőre csak körülbelül 3000 voks érkezett, ám azok közel 90 százaléka rossz fényben tünteti fel a Take-Two Interactive szupersikeres kosaras játéksorozatának legújabb felvonását. A csalódott játékosok egyebek mellett a cross-play lehetőség hiányosságaira, az agresszív monetizációra (ne feledjük, hogy prémium áron forgalmazott játékról beszélünk), valamint a PC-seknek leginkább fájó pontra panaszkodnak, nevezetesen arra, hogy ez verzió még mindig az Xbox One-os és PS4-es kiadásokkal van egy szinten, nem pedig a lassan három éve kapható PS5-ös és Xbox Series X|S-es változatokkal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)