Hirdetés

Itt van minden, amit a GTA 6 első előzeteséből megtudhattunk

|

Jóval több mindenre volt elég ez a másfél GTA-perc, mint azt elsőre gondolnánk.

Hirdetés

Eljött a nagy nap, szabályosan felrobbant az internet a GTA 6 első előzetese láttán, amit jelen cikk írásának pillanatában röpke 12 óra alatt már több mint 59 millióan láttak. Bár a trailer korai kiszivárgása némi frusztrációt okozott a Rockstar fejlesztőinek, akik finoman szólva sem örültek ennek, végül azt találták a legjobb döntésnek, ha korábban élesítik a leleplező előzetest.

Hatalmas lendülettel vetették bele magukat a rajongók a másfél perces trailerbe, amit nem mellesleg nálunk már magyar felirattal is csekkolhattok. Mint az sejthető volt, rövidesen napvilágot láttak a különböző elemzések, melyek során a mindenre elszánt rajongók szabályosan képkockánként pörgették végig a videót, mindenféle rejtett utalás és érdekesség után kutatva.

Valószínűleg már te is többször megnézted az előzetest, de jó eséllyel még így is nagyon sok apró részlet kerülhette el a figyelmedet. Éppen ezért most összegyűjtöttünk a Grand Theft Auto VI-tal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és érdekességeket, amikkel pár perc alatt te magad is naprakész lehetsz.

Hirdetés

Mikorra várható a GTA 6 megjelenés?

Ezt már mi is nagyon szeretnénk tudni. Az első előzetes alapján viszont már némileg sikerült közelebb kerülnünk a megfejtéshez. A trailer ígérete szerint ugyanis valamikor 2025-ben érkezik majd meg a régóta várt folytatás, azonban ennél pontosabb információ egyelőre nem áll rendelkezésünkre. Viszont az előzeteshez társuló hivatalos közlemény alapján az már kiderült, hogy milyen platformokra érkezik majd a GTA 6.

Megjelenik a GTA 6 PC-re?

Nagy valószínűséggel igen, viszont első körben kizárólag konzolokra érkezik majd a játék, így csak a PlayStation 5 és Xbox Series X|S tulajok vághatnak majd bele a felfedezésbe. Az előző generáció érthető módon most kimarad a buliból, és nyilván a Switch is felejtős lesz.

Kik a GTA 6 főszereplői?

Mint az már a korábbi szivárgások alapján is sejthető volt, valóban két karakter került a középpontba. A trailer első másodperceiben már az is megerősítést nyert, hogy a női főszereplőt valóban Luciának hívják, míg a férfi társa nevét egyelőre nem tudtuk meg, de a korábbiak alapján várhatóan a Jason névre hallgat majd. Szinte már azt is biztosra vehetjük, hogy ők ketten egy párt alkotnak, legalábbis erre engednek következtetni azok a sorok, amikor is Lucia azt mondja, hogy az egyetlen módja a túlélésnek, ha összetartanak, amit az ezt követő ágyjelenet is tovább erősít. Aztán persze ki tudja, bármi megtörténhet, de most még minden jel erre utal.

Mi a GTA 6 helyszíne?

A GTA 6 a fiktív, Floridáról mintázott Leonida államba repít el minket, ami számos érdekességet és tennivalót tartogat magában. Egyébként ha figyelmesek voltunk, az útjelzőtáblák és a híradós közvetítések több helységnevet is felvillantottak az előzeteseben. Többek között Kelly Countyt, a Catalan Boulevardot, a VCI repülőteret, a Vice Beachest, Port VC/Keyst, de még a Stockyard és Downtown névre hallgató, városrészeknek látszó területeket is. Szóval a térkép jóval nagyobb lesz az eredeti Vice City méreténél, azonban néhány képsor erejéig az is egyértelműen látható volt, hogy ez miként változott meg ez az eredeti, 2002-es játékhoz képest, hiszen Starfish Island és az eredeti Ocean Beach területét véltük felfedezni pár pillanat erejéig.

Kaotikusabb, mint korábban

Persze azért a GTA 5-ben is zajlott az élet, de nagyon úgy tűnik, hogy a folytatás magasabb szintre emeli majd a dolgokat. Amit az előzetes is nagyon jól átadott, az az, hogy lényegében folyamatosan történik majd körülöttünk valami. Bűncselekmények tömkelege és a hedonizmus minden aspektusa ott pörgött a trailerben, ami igen erős váltás a GTA 5 első előzetesében feltűnő kocogó, golfozó, vagy éppen motorcsónakázó lakosokhoz képest. Sötétebb, keményebb világ várhat ránk, talán kevésbé zen, mint amit az előző részben megszokhattunk.

Jumbo jetektől a monster truckokig

Ha nyitva tartottuk a szemünket, nem kevés közlekedési eszközt fedezhettünk fel a videóban. Szinte összeszámolni is nehéz, de a már megszokott járművek mellett volt itt jumbo jet, motorcsónak, jet ski, légpárnás hajó, quad, de még egy monster truckot is kiszúrhattunk. Meglepő lenne, ha ezek némelyikével nem adódna lehetőségünk versenyzésre is. 

Flamingók és aligátorok

Már a Red Dead Redemption 2-ben is egy külön csapat felelt az élővilág megteremtéséért, és nagy valószínűséggel ez a Grand Theft Auto VI-nál sem történt másképp. A trailerben ugyanis a flamingóktól a delfinekig számos állatfaj megjelent, még a környék legveszélyesebb ragadozói, az aligátorok is is feltűntek. Persze kisállatokból sem lesz hiány, hiszen még egy csivava is látható volt a tengerparton, de a térség élővilágát tekintve jó esély van arra, hogy medvékkel, párducokkal, szarvasokkal és teknősökkel is összefuthatunk majd. Reméljük ez nem azt a káoszt jelenti majd, amit a vadon a Far Cry 5-ben zúdított ránk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

FPS mód?

Pár képkocka erejéig azt láthattuk, ahogy a rendőrség éppen rajtaütést hajt végre egy házban, ahol egy testkamerás felvétel szemszögéből követhettük a történéseket. Ezek alapján jogos a kérdés, hogy vajon bekerül-e az FPS nézet a játékba, amit végül az előző részbe is beépítettek a fejlesztők. Persze ezek alapján nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy igen, hiszen könnyen megeshet, hogy csak egy átvezető videót láttunk, de azért szerintünk jó esély van arra, hogy ismét megörvendeztesse a Rockstar az FPS-ek kedvelőit is.

Posztolj, lájkolj, kövess!

Már a GTA 5-ből sem maradhatott ki a közösségi média, ahol a Lifeinvader és a Bleeter oldalakon garázdálkodhattunk, amik lényegében a Facebook és a Twitter másolataiként funkcionáltak. Időközben azonban berobbant a TikTok is, ami láthatóan a GTA 6-ban is jelentős szerepet kap majd, amire az előzetes is több utalást tesz. Nem mellesleg nagyon úgy tűnik, hogy az NPC-k is reagálni fognak arra, ha filmezni kezdjük őket, ami minden bizonnyal jó pár mókás szituációt szül majd.

Utalások egymás hegyén hátán

Az előzeteseben feltűnik egy virágos hálóinget viselő idős hölgy is, aki éppen két kalapáccsal a kezében hadonászik. A jelenet egy igen erős utalást tesz arra a még 2020-ban felkapott videóra, melyben nagyon hasonlóan viselkedett egy olyan rasszista hölgy, aki két kalapáccsal érkezett meg a szomszédjaival éppen kibontakozó vita rendezésére, ahol végül aztán püfölni kezdte az egyik személy közelben parkoló autóját.

De nem az egyetlen kikacsintás, ugyanis feltűnt még az előzetesben egy lila hajú, kitetovált, igen veszélyesnek tűnő alak is, aki nem másra utalhat, mint Lawrence Sullivanre, aki anno a Joker-ihlette mugshotjával hívta fel magára a figyelmet. Persze itt is rögtön beindultak a találgatások, és sokan a GTA Onlinera történő célozgatást vélték felfedezni a karakterben. Ugyanis a multi során úgy variálhatjuk a karakterünk kinézetét, ahogy kedvünk tartja, így annyira nem is elborult ez a feltételezés.

Bázisugrás? Jöhet!

Az előzetes nyitó képsoraiban egy hatalmas rádiótorony tűnt fel a háttérben, ami persze bőven elég volt arra, hogy beindítsa a rajongók fantáziáját. Mondjuk nem vitás, valóban elég jó lehetőségnek tűnik arra, hogy végre visszahozzák a sokak által kedvelt, először a GTA 4 - The Ballad of Gay Tony kiegészítőjében bemutatkozott bázisugrást. Persze erre ezen kívül egyelőre semmi más nem utalt, de tekintve a GTA 6-ban található teendők és tevékenységek tömkelegét, minket annyira ez sem lepne meg.

Mi ezeket a dolgokat szúrtuk ki a Grand Theft Auto VI első előzeteséből, de most ti jöttök. Bátran írjátok meg nekünk kommentben, nektek mik az első benyomásaitok, mit reméltek a játékmenettől majd 2025-ben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)