Hirdetés

Itthon is egyre népszerűbb az eSport

|

A legfrisebb kutatás szerint a hazai gamerek jelentős része napi szinten több órát foglalkozik eSporttal, legyen az játék vagy épp közvetítés.

Hirdetés

Bár profi szinten még túl sok kiemelkedő tehetséget nem tudunk felmutatni, akik nemzetközi szinten is nagy sikereket értek volna el, de amatőr szinten igenis egyre fontosabb az eSport Magyarországon is.

Az Esportmilla még tavaly októberben készített egy kérdőívet, amit több mint kétezren töltöttek ki. A megkérdezettek több mint fele, 52,5%-a napi 3-6 órát foglalkozik eSport játékokakkal,  további 32,3% pedig napi 1-3 órában hódol ennek a hoobbinak. A legnépszerűbb játékok természetesen a League of Legends és a CS:GO, de a Hearthstone, a Call of Duty és a Heroes of the Storm is rendelkezik néhány rajongóval.

Számomra kicsit fájó pont, hogy a Dota 2 itthon ennyire alulreprezentált, pedig már profi csapatunk is van belőle (teljesítménybeli kérdéseket most ne feszegessünk.)

Ti milyen irányba mozdítjátok a statisztikát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)